elismerés

2019.07.04. 07:12

Két kórházunk is miniszteri kitüntetést kapott a Semmelweis-nap alkalmából

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma oklevéllel díjazta a tatabányai és az esztergomi kórház egyes részlegeinek kiváló munkáját.

Kemma.hu

Budapest, 2019. július 1. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (j) és Horváth Ildikó egészségügyért felelõs államtitkár (j2) a Semmelweis-nap alkalmából tartott ünnepségen a Pesti Vigadóban 2019. július 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban az egészségügy területén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért két megyei kórházunknak. Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Traumatológiai Osztály munkacsoportja, a tatabányai Szent Borbála Kórház Intézményi Gyógyszertár munkacsoportja és a Haematológiai Osztály szakdolgozói munkacsoportja is.

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere és Horváth Ildikó egészségügyért felelõs államtitkár a Pesti Vigadóban adta át kitüntetéseke (Szigetváry Zsolt/MTI)

Az ünnepségen Kásler Miklós Semmelweis Ignác munkásságát méltatva azt mondta, olyan emberre emlékezünk, akit az emberiség jótevőjeként, az anyák megmentőjeként, az orvostudomány Luther Mártonjaként és a legetikusabb orvosként tartanak számon. Felfedezését a pontos megfigyelés, a kórlefolyás, a bonctani leletek elemzése, értékelése alapozta meg, felfedezését statisztikai adatokkal támasztotta alá.

A kitüntetettekhez szólva a miniszter úgy fogalmazott, önök nélkül nem élne tovább ez a szemlélet, és bár a materiális körülmények lényegesek a gyógyításban, az orvos szemléletét, elhivatottságát nem pótolja semmi. Kásler Miklós a díjazottaknak köszönetet mondott munkájukért a kormány, a minisztérium és a betegek nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában