nagy fogás

2018.10.22. 17:30

Rekord: Hafner János huszonhat kilogrammos hallal büszkélkedhet

Ezzel a fogással a környei horgász biztos beírta magát a horgászok képzeletbeli történelemkönyvébe.

K. D.

Egy kezében sem sem fér a 26 kilós hal

Fotó: Körtvélyfály Dina/24 Óra

Úgy tűnik, a tatai halászfesztivál mellett is születnek nagy fogások, ugyanis a környei Hafner János beírta magát a helyi horgászegyesület képzeletbeli történelemkönyvébe egy hatalmas, 26 kilogrammos tőponty kifogásával. Ezzel egy füst alatt bizonyítva, hogy pontyból is léteznek gyönyörű példányok a környei tóban.

– Hatvanhárom éves vagyok, 55 éve horgászom. Fogtam már ki másfél méteres harcsát, 1 méteres csukát, de ekkora ponty még soha nem akadt a horgomra – mesélt a férfi az októberi sikerről.

A kőgátnál horgászott, eleinte azt gondolta, hogy 4-5 kilós lehet csak a hal, a fárasztás nem is tartott tovább 30 percnél. Nem fogom tudni kiszedni!„ – egyedül, merítő segítség híján ez volt az első gondolata, aztán épp az bizonyult a szerencséjének, ami miatt a horgásztársak annyit ugratták: a törött spiccbotja. A második húzásnál sikerült a hal alá nyúlnia, így megdöntötte az előző, 24,5 kilós csúcsot. Ez a fogás országosan is szép eredménynek számít, hiszen a Magyar Országos Horgász Szövetség rekordlistáján három ponty, egy 41,5, egy 30,45 és egy 26,1 kilogrammos előzi meg Hafner János pontosan 26 kilogrammos tőpontyát.

Hafner János egy kezében el sem fér a 26 kilós hal (Fotó: Körtvélyfály Dina/24 Óra)

 

Címkék#horgászok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában