emlékérem

2019.07.13. 08:04

Magyary Zoltán emlékérmet kapott Michl József

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Kari Tanácsa Magyary Zoltán-emlékérmet adományozott Tata polgármesterének, Michl Józsefnek.

Kemma.hu/Tata.hu

A Ludovika Akadémia jutalmazta Tata polgármesterét

Forrás: Tata.hu

Fotó: DOMOKOS ATTILA

A városvezető az elismerést július 12-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában vette át. Az emlékéremmel az egyetem Michl Józsefnek a magyar önkormányzatiság, közigazgatás fejlesztése érdekében végzett tevékenységét ismerte el.

A Ludovika Akadémia jutalmazta Tata polgármesterét (Fotó: Tata.hu)

A Kari Tanács Magyary Zoltán-emlékérmet adományozhat a közigazgatás-tudományt támogató és gazdagító elméleti, gyakorlati és nemzetközi területen végzett kiemelkedő munkásságért. A kitüntetés évente legfeljebb egy kari oktatónak, illetve egy, az egyetem állományába nem tartozó személynek adományozható.

Az érem (Fotó: Tata.hu)

Michl József 2006 őszétől Tata polgármestere. Ösztönzésére született meg a Magyary terv, Tata középtávú fejlesztési dokumentuma, amely kiemelten kezeli a helyi közigazgatás fejlesztését is. A városvezető támogatja és segíti a Magyary Zoltán Népfőiskola munkáját. Az egykori közigazgatás tudós emlékének, szellemi hagyatékának továbbélését, Magyary Zoltán életművének megismerését és szeretetét Tatán több, mint egy évtizede erősíti. Az emlékéremmel az egyetem elismerését fejezi ki azért az évtizedes városfejlesztési munkáért, amely Magyary Zoltán államtudós szellemi hagyatékát Tata élő hagyományává tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!