kiállítás

2020.07.14. 07:58

Pálosan szép az élet címmel érkezett múzeumbusz Esztergomba

A július 17-éig Esztergomban is megtekinthető vándorkiállítás multimédiás eszközökkel mutatja be az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesi rend teljes történetét.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Pálosan szép az élet, olvasható egy múzeumbusz oldalán péntektől a Bazilika szomszédságában lévő Prímás Pince előtti téren. A 800 éves históriát egy légkondicionált busz 30 négyzetméteres fedélzetén rendezték be. Török Máté, a Magyar Pálos Rend történetét bemutató busz projektvezetője és arculati tervezője a nyitónapon többek között rámutatott, hogy a kiállítás egyrészt a pálos rend történetét eleveníti fel, másrészt pedig bemutatja a mai pálos szerzetesek életét.

A busz kellemesen hűtött klímával várja az érdeklődőket, akik a kialakított kiállítótérben látható ikonok, korabeli ábrázolások révén nemcsak a rend 800 éves múltjával ismerkedhetnek meg, de megtekinthetik a szerzetesek által használt ruhákat, eszközöket. Azok, akik ellátogatnak a buszba, a digitális technika segítségével, fotókon, filmeken és interaktív eszközökön nyerhetnek bepillantást a kolostorok világába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!