az atya megmondta

2018.10.05. 17:40

A meghitt beszélgetés a kulcsa a tökéletes kapcsolatnak

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban Pál Ferenc római katolikus pap, közismert nevén Pálferi Stressz és kommunikáció címmel tartott előadást, amelyre rendkívül sokan voltak kíváncsiak.

W. P.

Pálferi atya a boldog párkapcsolatról is beszélt Esztergomban

Fotó: W. P./24 Óra

A mentálhigiénés szakember, volt válogatott atléta 2000-től tart előadásokat, amelyeknek témája érinti a spiritualitást, a társadalomtudományokat, de a családi és a közösségi konfliktusokat is. A közönségnek az életből vett személyes példákon keresztül mutatta be, hogy melyek azok a gyakori szituációk, amelyek negatívan befolyásolják kapcsolatainkat.

Pálferi atya a boldog párkapcsolatról is beszélt Esztergomban
Fotó: W. P./24 Óra

Úgy vélekedik, hogy a párkapcsolatok jövője gyakran attól függ, hogy a hétköznapi kommunikáció során hogyan értelmezzük a beszélgetés üzenetét. Megjegyezte, általában támadásnak vesszük, ha valaki emelkedett hangnemben szól hozzánk, ezáltal a két fél kapcsolatában gyakran visszafordíthatatlan törés következik be.

Zárásként elmondta, hogy négy fontos lépést kell megtennünk ahhoz, hogy tökéletesen működjön a párkapcsolatunk. Elsőként meg kell próbálnunk megérteni, hogy a partnerünk stresszhelyzetben miért viselkedik úgy, ahogy reagál bizonyos helyzetekre. A meghitt beszélgetések alkalmával arra kell törekednünk, hogy partnerünk biztonságban tudhassa magát, és érezze, hogy fontos számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában