turisztika

2018.02.23. 18:34

Ötvenmilliárd forintból fejlődhet Komárom-Esztergom megye idegenforgalma

Sajtótájékoztatón számolt be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Völner Pál országgyűlési képviselő a megyei fejlesztésekről.

Nemes Zsuzsanna

Fotó: Nemes Zsuzsanna

A dunai gyorshajózás fejlesztése, Esztergom belvárosának megújítása, látogatóbarát fejlesztések Komáromban, a bajnai és a tatai kastély, valamint a várgesztesi vár turisztikai célú fejlesztése, látogatóközpont építése Dömösön – és ez csak néhány példa azok a beruházások közül, amelyek a következő években valósulnak meg Komárom-Esztergom megyében.

Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be pénteken Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Völner Pál országgyűlési képviselő, a megye fejlesztési biztosa. Guller Zoltán elmondta: 12 kiemelt fejlesztés és közel 50 milliárd forint támogatás lendítheti fel a megye vendégforgalmát a következő években. A nagyobb beruházások zöme már az idén elindul.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy 12,5 milliárd forintból megvalósul a dunai gyorshajózás fejlesztése, és a Monostori Erődben is elindul egy 300 millió forintos, családbarát beruházás. A komáromi gyógyfürdőt 500 millió forinttal szintén családbarát fejlesztésekkel támogatja a kormány. Tatabányán, a bezárt Bánhidai Erőmű helyén egy ipartörténeti emlékparkot alakítanak ki, ahol interaktív eszközökkel mutatják majd be az ipar fejlődését.

A Nemzeti Kastély és Várprogram keretében a majki kamalduli remeteség turisztikai célú fejlesztésének második üteme valósul meg, ahol hét cellaház és egy kápolna teljes körű rekonstrukciója történik meg. Emellett fogadóépület, ajándéképület és kávézó is épül 1,5 milliárd forint értékben. A munkálatok már elkezdődtek, várhatóan 2019-re fejeződik be a beruházás.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a fejlesztések nem szigetszerűen, hanem egymáshoz kapcsolódva valósulnak meg.

További részletek a 24 Óra február 24-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában