beruházás

2019.02.25. 07:13

Völner Pál: Őszig megépülhet a kerékpárút Dorog és Kesztölc között

Lakossági fórumot tartottak a kesztölcieknek, ahol dr. Völner Pál országgyűlési képviselő vázolta a jövőbeni terveket,

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Virágzó Kesztölc Egyesület meghívására ellátogatott a Közösségi Klubba, ahol a jövőbeni fejlesztésekről tartottak fórumot.

–Magyarország fontosnak tartja a kistelepülések fejlődését, amire a Magyar Falu Program számtalan lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak – fogalmazott a négy évig tartó projekttel kapcsolatban. A programban kiemelt figyelmet fordítanak a települések lakosságmegtartó erejére is, amelyhez az orvosi- és szolgálatilakás-program is hozzájárul, de a „falusi csok” is ezt a célt szolgálja.

Vöröskői István polgármester a kesztölci fejlesztésekről tájékoztatta az érdeklődőket.

Elmondta, hogy elvégezték a polgármesteri hivatal és a kisiskola épületének energetikai korszerűsítését, valamint zajlik a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos projekt tervezése. Nyírő András, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnöke a falusi turizmus fontosságáról beszélt, majd bejelentette, hogy őszre elkészülhet a Dorog és Kesztölc közé tervezett kerékpárút. A Magyar Falu Program kapcsán megjegyezte, hogy egy idősellátási központ létrehozása elősegítené a falu életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában