Támogatás

2018.11.08. 11:34

Országos szinten is elismerték a kisbériek programját

Komárom-Esztergom megyéből egyedül Kisbér kapott elismerést és pénzbeni támogatást a Belügyminisztériumtól. A település a sikeresen kivitelezett közfoglalkoztatási program okán kapta az elismerést.

Kemma.hu

Forrás: kormanyhivatal.hu

Belügyminisztériumi kitüntetést kapott Kisbér városa november 6-án, ahol a közfoglalkoztatási programok megvalósításában kiemelkedő szakmai eredményeket elérő önkormányzatok elismerésére került sor, számol be a kisbéri önkormányzat a közösségi oldalán. A Bakony kapujaként is ismert település önkormányzata helyi sajátosságra épülő programjával ért el jelentős eredményt. A település Sinkovicz Zoltán polgármester és Csótár Zoltán a Kisbéri Városigazgatóság, mint a sikeres közfoglalkoztatási program végrehajtója képviselte.

Megyénkből egyedül Kisbér kapott belügyminiszteri elismerést, amelyhez 10 millió forint is jár. Az elismerést Sinkovicz Zoltán, a város első embere vette át a fővárosban.

Az ünnepség után dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és a kormányhivatal képviselői gratuláltak elsőként a polgármesternek, megköszönve a város aktív, felelősségteljes részvételét a közfoglalkoztatási programban és további szép eredményeket kívánt a program folytatásához. Csótár Zoltántól, a Kisbéri Városigazgatóság irányítójától megtudtuk, hogy az elismeréssel járó 10 millió forintot eszközbeszerzésre kívánják fordítani.

Hetvenöt közfoglalkoztatót díjaztak összesen

Az ünnepségen Pogácsás Tibor önkormányzatokért felelős államtitkár elmondta, hogy a 2010-es évek elején a magas munkanélküliség megszüntetésére létrehívott program a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek hatására átalakult. Akkor átmeneti lehetőségként a munkanélküliek részére a jövedelemszerzés és a munkaerőpiacon használható tudás biztosítása volt a cél, mostanra a foglalkoztatásba visszavezetés meghozta gyümölcsét.

A munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak száma is csökken, egyre nagyobb a munkaerőért való versenyfutás, és így a gazdasági fejlődés is stabil. Ezek együtt a társadalomra, az állampolgárokra és az önkormányzatokra is pozitív hatással vannak, szociális és foglalkoztatási vonalon egyaránt. A rendezvényen összesen 75 közfoglalkoztató kapott elismerést példamutató tevékenységéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában