Online tanfolyamot szerveznek a horgászoknak is

A vészhelyzet időszakában szünetelnek a horgásztanfolyamok. A megyei horgászszövetség online tanulási lehetőség biztosít a pecásoknak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) horgászvizsgára felkészítő előadást készített, mivel a járványhelyzet miatt szünetelnek a horgásztanfolyamok. A közel egy órás videóban Osvald Zsolt, a szervezet ügyvezetője mondja el a vizsga előtti ismertetőt. Az anyagot akár többször is megnézhetik a horgászok, így készülhetnek alaposabban a vizsgára.

A videó az alábbi linken lesz elérhető március 30-a hétfőn 18 órától: https://www.facebook.com/kemhesz/. Az anyag megtekintését már vizsgával rendelkezőknek is ajánlják tudásuk felfrissítésére. A közeljövőben élő bejelentkezéseket is terveznek oldalukon, ahol a leendő vizsgázók és a tudásukat felfrissítésére vágyók tehetik fel kérdéseiket, és arra azonnal választ is kaphatnak.

A KEMHESZ 58 tagegyesületének többsége határozatlan időre megszüntette a napijegyek és a horgászengedélyek értékesítését és tagjaiknak azt ajánlják, ha megyénk Duna szakaszain és a még üzemelő horgászvíz területeken való horgászat mellett döntenek a járványveszély alatt, minél körültekintőbben járjanak el. Tömegközlekedést ne használjanak, barátok, kisebb társaságok ne induljanak együtt horgászni.

A megváltozott jogrend alapján viszont a horgászhelyeken a családtagnak nem minősülők 5 méteres távolságot tartsanak egymástól, kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit. Ellenkező esetben a halőr a horgászatot sikertelen felszólítás után megszüntetheti. A KEMHESZ azt ajánlja, hogy a 65 év feletti horgásztársak a veszélyhelyzet fennállása alatt a horgászati tevékenységet szüneteltessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!