családok védelme

2019.10.31. 15:00

Megtanítja jól segíteni önkénteseit az Otthon Segítünk Alapítvány

Önkéntesképzést indított az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány. A képzés októberben indult útjára.

F. M.

Még több új önkéntessel tudja segíteni a kisgyerekes családokat az Otthon Segítünk Alapítvány. Mint Kocsis Helgától, a képzés szervezőjétől megtudtuk, összesen tízen jelentkeztek az önkéntesképzésre, ők heti négy órában sajátítják el az önkéntes ismereteket.

Az alapítvány célja olyan kisgyermekes családok segítése, akik egy, vagy több babát nevelnek, és ahol mindig elkel egy harmadik kéz a hétköznapi teendőkben. Az önkéntesek hetente egyszer, pár órában adják idejüket és barátságukat a saját szülői tapasztalataikra támaszkodva.

– A leendő önkénteseket megtanítjuk jól segíteni. A munkára gyakran előforduló helyzetgyakorlatokkal készítjük fel tanulóinkat.

A várhatóan januárban véget érő, 40 órás képzés végén az önkéntesek tanúsítványt kapnak majd. Ezzel az ország összes alapítványi irodájánál végezhetnek segítő munkát.

– Fontosnak tartjuk, hogy az oktatás idején alaposan megismerjük egymást a leendő segítőkkel. Így, amikor terepre mennek, könnyebben megtalálhatjuk a segítőhöz passzoló családot, és fordítva: a családhoz passzoló segítőt. A családot, akit később látogatni fog, az önkéntes személyisége, habitusa alapján választjuk majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában