négylábú kolléga

2018.08.29. 07:00

Nyugdíjazták a tatabányai skanzen szeretett kutyáját, Bundást

Bundás nyugdíjasként sem szakad el korábbi munkahelyétől és kollégáitól, és már az utódjával is találkozott.

S. G.

Nyáron nyugdíjazták a Szabadtéri Bányászati Múzeum legöregebb őrző kutyusát és állandó lakóját, Bundást.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi/24 Óra

Nyugdíjazták a Szabadtéri Bányászati Múzeum legöregebb őrző kutyusát és állandó lakóját, Bundást. A 15 éves négylábú munkatárs hosszú szolgálat után hagyja ott az ipari skanzent. A Tatabányai Múzeum tájékoztatása szerint szép kertes házba költözik, és mint megbecsült kollégáról, ellátásáról továbbra is gondoskodnak.

Már az utódja is megvan. Marci, a mentett mudi-labrador keverék lesz az, aki „junior biztonságtechnikai menedzserként” Bundás korábbi kollégájának, a puli Mázlinak a beosztottja lesz a skanzen őrzésében.

Marciról, a pályakezdő titánról azt is megtudtuk, hogy remekül beilleszkedett, de nem csak azért, mert neki is fekete a bundája. Folyamatosan tanul, rendkívül figyelmes munkaerő, aki most épp hízókúrán van, de igyekeznek nem elkényeztetni a múzeum munkatársai.

Marci már túl van az első munkanapján, és az átadás-átvétel is megtörtént, sőt, még egy közös fotóra is igyekezett „összeállni” elődjével. Bundás (tisztes távolságtartással, jelezve, hogy azért még nyugdíjasként is ő az úr a háznál) sztoikus nyugalommal konstatálta a friss munkaerő lelkesedését:

Előttem az utódom, avagy munkamegbeszélés után a skanzenben
Fotó: Sugár Gabi/24 Óra
Marci lelkesen tekint a jövőbe
Fotó: Sugár Gabi/24 Óra

 

https://www.facebook.com/TatabanyaiMuzeum/photos/a.1489607727939360/2239907586242700/?type=3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában