fejlesztés

2019.07.04. 19:48

Csaknem négy és fél milliót érő eszközökkel gazdagodott a Szent Borbála Kórház

Térd- és vállmozgató készülékkel lett gazdagabb a tatabányai Szent Borbála Kórház az önkormányzat és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. támogatásával.

K. D.

A vállmozgató

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Bridgestone elkötelezett támogatója az egészséges életmódnak, az egészségnek, többször segítették már a kórházat az elmúlt években – mondta el az eseményen Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató. Schmidt Csaba polgármester arról beszélt, a beszerzett eszközök értéke csaknem 4,5 millió forint volt. Dr. Lőke János, a kórház főigazgatója hangsúlyozta, a berendezések nagyban segítik majd a mindennapi munkát.

Topolcsik Melinda (balra), dr. Lőke János és Schmidt Csaba (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Az intézmény betegeinek gyógyulását segítő új eszközök az operációt követően az izom és az ízület passzív mozgatásához nyújtanak hathatós segítséget. A vállmozgatót, amelynek működését Csörgetné Csapó Eszter, a Gyógytorna Szolgálat vezetője mutatta be a járóbeteg-ellátásban használják majd. A térdmozgatót az Ortopédiai és Traumatológiai Osztályon a betegágy mellett fogják üzembe helyezni és használni – tudtuk meg dr. Martsa Balázs osztályvezető főorvostól.

A vállmozgató (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában