társadalmi szerepvállalás

2019.12.27. 16:55

Mobilapplikációval segíti mozgássérült sorstársait a csolnoki angyal

Trexler Erik „Főállású Angyalként” fejlesztett egy olyan alkalmazást, amely információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

A Vodafone Alapítvány által életre hívott Főállású Angyal program a tanárok, a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek, a nők és a fogyatékkal élők csoportját segítik munkájuk során. 2019-ben négy Főállású Angyal dolgozott társadalmi projektjén, köztük a csolnoki Trexler Erik is, aki maga is mozgássérült.

Erik projektjével azt kívánta megmutatni, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérült személyek mindennapjait, kommunikációját. Programja részeként a csolnoki fiatalember olyan alkalmazást fejlesztett, amely segíti az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők közötti kommunikációt. Az „AAK-ra Fel” elnevezésű alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek.

Az év során Erik Főállású Angyalként motivációs beszédeken, érzékenyítő előadásokon és tréningeken keresztül hozta közelebb egymáshoz a sérült embereket és a többségi társadalmat. Erik előadásaival több mint 1500 embert ért el.

A Főállású Angyal pályázat másik nyertese, Tóth-Berhát Katalin az endometriózissal küzdő nők támogatását és a betegség széles körű megismertetését tűzte ki tevékenysége céljául. A Vodafone Digitális Iskola Angyala Váczi Dorottya digitálispedagógia-szakértőként a Vodafone Digitális Iskola Projektben részt vevő intézmények pedagógusainak digitális tudását fejlesztette. A Vodafone Digitális Kórházi Angyal, Fábián Sára, az általa alapított Amigos a gyerekekért szervezettel karöltve végezte tevékenységét. Az egyetemistákból álló jótékonysági szervezet súlyosan beteg gyerekek mindennapjait teszi jobbá a nyelvtanulás segítségével.

A Vodafone Főállású Angyal program várhatóan 2020-ban is visszatér, hogy segítse a rászorulókat a digitális világ kínálta lehetőségekkel. A Főállású Angyal kezdeményezés a Vodafone Alapítvány legismertebb és legnépszerűbb társadalmi projektje. Az alapítvány a kezdeményezés keretében immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági projektek megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában