balesetmegelőzés

2019.10.21. 17:30

Motorosokat figyelmeztet az új tábla a Héreg és Bajna közötti útszakaszon

A figyelemfelhívó táblát a motorosok készítették motorosoknak, amely egy balesetmegelőzési kampány része.

F. M.

A tábla üzenete egyértelmű

Forrás: beküldött

A motorosok és a Dorogi Rendőrkapitányság együttműködésével új figyelmeztető tábla került ki a napokban az 1119-es út egyik kanyarjába. A táblát ismét a Motorosok is Lehetnek Angyalok jótékonysági felvonulás szervezője, Lehotay Kata és testvére, Miklós készíttette.

A tábla elsősorban a motorosoknak szól: a kanyargós úton való felelősségteljes közlekedésre hívja fel a figyelmüket. A megrázó motívum egyébként Lehotay Miklós alkotása. Mint testvére, Kata meséli, az idei balesetmegelőzési kampány részeként szerettek volna valami olyan táblát kitenni, ami teljesen egyedi, sehol máshol nem látható.

– Bár kicsit erős a Kaszás képe,de pont ettől az egyediségtől és a konkrét halál-képtől válhat elég figyelemfelkeltővé ahhoz, hogy mindenképp felkapja a fejét rá a motoros.– vallja Lehotay Kata.

A tábla üzenete egyértelmű (Fotó: beküldött)

Az 1119-es út Héreg és Bajna közti kanyargós szakaszára már tavaly is helyeztek figyelemfelkeltő táblákat. Az 1119-es út az egyik legbalesetveszélyesebb útvonala megyénknek, motorosbalesetek szempontjából is kiemelt helyet foglal el. A dorogi rendőrség statisztikája szerint idén 16 esetben riasztották a rendőröket motorbaleset miatt az 1119-es útra, amelyből 10 esetben súlyos sérülést szenvedett a motoros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában