segítők

2017.09.29. 20:07

Megmozdult a megye a gázrobbanás miatt otthontalanná vált tokodi családért

Óriási összefogás indult szerte Komárom-Esztergom megyében a szerencsétlenül járt tokodi család számára. Az adományokat várhatóan a hétvégén juttatják célba.

kemma.hu

Fotó: Hagymási Bence

Alig telt el két nap az ebszőnybányai gázrobbanás óta, máris a tettek mezejére léptek Komárom-Esztergom megye segítő szándékú lakói.

– Nagyon sok jóérzésű ember jelentkezett, hogy szívesen segítene – mondta a Kemma.hu-nak Likereczné Mészáros Bea, aki a hétvége folyamán tervezi eljuttatni az összegyűlt adományokat a tokodi családnak. – Sikerült kideríteni, hogy nagyjából mikre lenne szükségük, ez alapján csomagoltunk: ruhákat, tartós élelmiszert, ágyneműt és takarókat viszünk nekik. Tudomásunk szerint egy 9 éves kislány is tagja a családnak, neki pár könyvet és ceruzákat is viszünk. A család reakciója vasárnap derül ki, reméljük, hasznát tudják majd venni mindennek. Két autóval tudunk menni vasárnap, hála a sok adománynak.

Nem ők azonban az egyetlenek a megyében, akik segíteni szeretnének a károsultaknak. Likereczné Mészáros Bea úgy tudja, Nyergesújfalun is van egy csoport, akik összefogtak az otthon nélkül maradt tokodi családokért. Sőt, Tóth Tivadar, Tokod polgármestere is segítségnyújtásra szólított fel: akik ezt az utat választják, Kindáné Győri Mártát keressék a +36/30 572 2458-es számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában