túrázás

2019.03.02. 18:30

Megyénk körül megyünk körül: 70 rendezvényen ismerhetjük meg szűkebb hazánkat

Sikeresen pályázott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) felhívására. A mottó: Megyénk körül megyünk körül.

Morócz Károly

A program kiemelt része többek között a hagyományőrzés

Fotó: beküldött

A 167 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével a megye területén olyan közösségépítő és fejlesztő programok valósulnak meg, melyek hozzájárulnak a megyei identitás erősítéséhez, a ma észlelhető különféle társadalmi, gazdasági törésvonalak csökkentéséhez.

A pályázatban leírtak konzorciumi együttműködésben valósulnak meg a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.-vel. A projekt célja a megyei közösségek erősítése, fejlesztése és azonosságtudatának növelése. Ez annak érdekében történik, hogy az egykori két vármegye történelmi örökségéből, az ipari és történelmi várostípusok különbözőségéből és a regionális pozíció kettősségéből eredeztethető törésvonalak megszűnjenek, vagy nagymértékben csökkenjenek.

Megtudtuk, hogy a megyei önkormányzat a projektben nagy hangsúlyt fektet a közösségszervező és -építő rendezvények megvalósítására. A következő időszakban több, más-más témát felka­roló, nagy léptékű Értéktár-megyenapot, valamint számos kisebb közösségfejlesztési találkozót, kerékpáros rendezvényt, túrát szerveznek. Így csaknem 70 rendezvényről adunk majd hírt. Az első eseményt áprilisban rendezik, a Megyejáró Hódító Túrák keretében.

Három község részére szakértői javaslatokat dolgoznak ki egy közösségi tervező műhely keretében a smart village, azaz okos település témakörben.

Érték- és tudástár

Létrejön egy Megyei Értéktár Applikáció is. Adatlapokon mutatja be a megyei értékeket és az ezekhez kapcsolódó eseményeket. A Partnerség a Megyénkért Tervező Applikáció olyan digitális felületként szolgál majd, melynek révén a partnerségi együttműködés módszerén alapuló információs kampányt, lakossági tervpályázatot lehet létrehozni. További fejlesztés a Megyei Tudásmegosztó Applikáció, a Megyei Tudástár E-learning Program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!