felújítás

2018.11.30. 17:30

Hatvanhat év után megszépült a megyei önkormányzat épülete

A megyei kormányhivatal egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Ennek köszönhetően az elmúlt két esztendőben a hivatal kilenc épületének energetikai felújítása valósult meg. A középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései elnevezésű felhívásra benyújtott, és kedvezően elbírált támogatási kérelem kétéves megvalósulási szakasza pénteken lezárult. Átadták a megyei önkormányzat megszépült épületét.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, mint az épület „társtulajdonosa” háláját fejezte ki mindazoknak, akik segítettek, hogy a hatvanhat éves ház energetikai és esztétikai szempontból egyaránt megújuljon. Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott arról is szólt, hogy a megyeháza kivitelezése során néhány bravúros megoldásra is szükség volt. A munkát megyebeli cégek végezték. Majd megemlítette, jövőre újabb kétszázmilliót fordíthat a kormányhivatal az épületek belső korszerűsítésére.

Dr. Tuzson Bence államtitkár kiemelte, hogy szűkebb hazánk élen jár az ilyen beruházások megvalósításában (Fotó: H. B. / 24 Óra)

Dr. Tuzson Bence államtitkára kiemelte, hogy szűkebb hazánk élen jár az ilyen beruházások megvalósításában. – A XXI. század a hatékonyságról szól – mondotta. – Sok területen kell még előrelépnünk, a szolgáltatásoktól az energia ésszerű fogyasztásáig. Különösen, hogy az energia mintegy 40 százalékát az épületekben „használjuk fel”.

– A fejlesztéseknek köszönhetően olyan (köz)szolgáltatási színvonal és körülmények alakultak ki, amelyek méltóak egy nagyvároshoz – fogalmazott Bencsik János országgyűlési képviselő.

További részletek a 24 Óra december 1-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában