semmelweis-nap

2019.07.02. 07:19

Megköszönték a gyógyítók, ápolók áldozatos munkáját

Megyeszerte szerveztek ünnepségeket az egészségügyben dolgozók tiszteletére a Semmelweis-nap alkalmából.

Kemma.hu

Megyeszerte szerveztek ünnepségeket az egészségügyben dolgozók tiszteletére a Semmelweis-nap alkalmából.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Semmelweis-nap alkalmából munkatársait a tatabányai Szent Borbála Kórház a Vértes Agorájában köszöntötte. Az esemény kezdetén dr. Lőke János mondott köszöntőt, méltatva az elmúlt évben végzett kiemelkedő szakmai tevékenységet. Ezt követően Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Schmidt Csaba polgármester és Michl József tatai polgármester is szót kért.

Később dr. Dombi J. Péter orvos igazgató főorvos idézte fel Semmelweis Ignác életét, munkásságának jelentőségét, kihangsúlyozva a híres orvos legnagyobb erényét, a változtatásra való képességét és akarását, a konvencióktól mentes éleslátását. A orvos igazgató főigazgató elismerésben is részesült, posztjáról azonban távozni fog a nyár folyamán, hogy több időt tudjon szánni tudományos, szakmai munkájára.

Zenéltek a gyógyítók

Ünnepi műsort Terék Blanka az intézmény gyógyszerésze és muzsikus kollégái, dr. Lakatos János csellista és dr. Kolbe Ilona zongorista tették emlékezetessé. A rendezvény zárásaként került sor az elismerések és az előlépő orvosok kinevezésének ünnepélyes átadására-átvételére. Kimagasló munkáért főigazgatói kitüntetésben ebben az esztendőben hatvanhét dolgozó részesült, idén nyolc kiváló orvos kapta meg kinevezését. György Borbála a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Megyei Területi Szervezetét képviselve Horváth Béláné ápolónőnek adott át elismerő oklevelet.

Végezetül a kórház főigazgatója emléklapot adott át 2018-ban állami kitüntetésben részesült kollégáinak: a miniszteri oklevet kapott Neurológiai Osztály Szakdolgozói kollektívájának, Kecskeméti Csilla ápolási igazgatónak, Barsi Erika minőségirányítási vezetőnek, Weiger Józsefné humánpolitikai osztályvezetőnek és a Batthyány Strattmann László-díjban részesült dr. Lehőcz Irma osztályvezető főorvosnak.

Köszönet az alapellátásban dolgozóknak is

Tatán a Semmelweis-nap alkalmából Michl József polgármester elmondta: köszönjük a munkájukat, és sok erőt kívánunk ahhoz, hogy tovább folytassák ezt a szép hivatást.

Az ünnepségen Dr. Lőke János a Szent Borbála Kórház főigazgatója elmondta, hogy a gyógyítás és az ápolás szépsége, látni valakit felépülni, mindig nagy örömet jelent. Külön köszöntötték azokat a háziorvosi asszisztenseket, akik több mint húsz éve dolgoznak az alapellátásban: Weiszdorn Lászlónét, aki 44 éve, Kostyál Bélánét, aki 37 éve, Buzási Istvánnét, aki 34 éve, Pongrácz Erikát, aki 31 éve, Kovács Szilviát, aki 27 éve, Szabó Gyöngyit, aki 26 éve, Varga Katalint, aki 24 éve és Benkőné Nagy Tímeát, aki 23 éve dolgozik az alapellátásban.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tata-Oroszlány térségi területi szervezete az ünnepségen jutalomban részesítette Nagy Gergelynét, a tatai kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának nővérét kiemelkedő szakmai munkájáért. Az elismerést Bartáné Fischer Viktória, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Komárom-Esztergom megyei alapellátási alelnöke adta át. Szintén köszöntötték Csanki Istvánnét, a tatai kórház röntgenasszisztensét, aki az idén nyugdíjba vonul, valamint Bartáné Fischer Viktória és Nagyné Szűcs Rózsa védőnőket, akik az idén miniszteri elismerésben részesültek kimagasló szakmai tevékenységükért.

Elismerés a második vonalnak

Kisbéren az anyák megmentőjeként világszerte jól ismert professzorra dr. Mogyorósi József, a kórház megbízott főigazgatója emlékezett, majd Sinkovicz Zoltán polgármester köszöntötte az ünnepelteket. Hangsúlyozta, hogy nem csupán az orvosokat, a nővéreket és a mentősöket, hanem a „második vonalban dolgozókat” is, akiknek a munkája nélkül nem lenne tejes az egészségügy.

A város első számú választott vezetője mindannyiuknak megköszönte áldozatvállalásukat, majd átadta a képviselő-testület által odaítélt elismeréseket. Bíró Imre gépkocsivezetőnek, Gyulai Andrásné ápolónak és id. Mészáros Attila mentővezetőnek. Ezt követően a kórház irányítója és Nagyné Iványi Gabriella ápolási igazgató részesítette jutalomban Tóth Istvánné szak­ápolót, Hajdók Józsefné szakdolgozót, Ollósi Gáborné ápolót, Malcsik-Mészáros Márta szakápolót, Vutsné Andrási Ibolya szakasszisztenst, Lakics Éva takarítónőt és a konyhán dolgozó Molnárné Szabó Juliannát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában