tűzoltók

2020.02.22. 08:45

Megbontotta a szél a Jászai Mari Színház tetejét

A viharos szél miatt számos helyre riasztották a tűzoltókat, többek között a tatabányai Jászai Mari Színházhoz is.

Kemma.hu

A viharos szél miatt számos helyre riasztották a tűzoltókat, többek között a tatabányai Jászai Mari Színházhoz is.

Forrás: Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Február 21-én kora délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy a viharos szél megbontotta a tatabányai Jászai Mari színház cserép héjazatát. Az esethez a tatabányai hivatásos tűzoltók vonultak. A szélmérő 38 kilométer/órás széllökéseket mutatott. Az egység a veszélyes cserepeket eltávolította az épületről. A színháztól megtudtuk, hogy előadásokat nem veszélyeztetett a viharkár, amelyet hamar elhárítottak, és a szombat esti premiert is rendben megtartják. Az Időkép széltérképe szerint egyébként a pénteki napon 81 kilométer/órás volt a legerősebb széllökés Tatabányán.

A Jászai Mari Színházhoz is riasztották a tűzoltókat (Fotó: Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság)

Nem ez volt az egyetlen riasztása a tűzoltóknak a viharos időjárás miatt. Csak a pénteki nap első felében Tatabányán, a Dr. Kóta József utca előtti területen egy közepes méretű fa az úttestre dőlt, ezzel forgalmi akadályt képezett. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros fűrészekkel és kéziszerszámokkal eltávolították a kidőlt fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Szélmaximumok (Fotó: Időkép.hu)

Egy magas fenyőfa úttestre dőlt és forgalmi akadályt képezett Süttőn is, a Bikoli úton. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók motoros fűrészekkel és kéziszerszámokkal eltávolították a kidőlt fát, így megszüntetve a forgalmi akadályt.

Tatabányán, a Vértanúk terén egy épület tetőszerkezetének elemei meglazultak. A tatabányai hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével a tetőn a lógó lemezeket eltávolították, a még rögzíthetőeket rögzítették a fa szerkezethez. A Tatabánya és Tarján közötti fakidőlést a tűzoltók kiérkezése előtt felszámolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!