tömegközlekedés

2017.08.18. 17:41

Útlezárások fél Tatán: a buszok is máshogy járnak a triatlonkupa miatt – Térkép

A szombati triatlonkupa miatt az 1A helyi-, valamint több helyközi járat útvonala is módosul. Több megállót nem fognak érinteni a buszok. Mutatjuk, hol járnak majd a buszok és hol nem.

Szűr Anamária

Buszközlekedés a tiratlon idején

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több útszakaszt teljesen, egyet félpályán, egyet pedig bizonyos időszakokra zárnak le augusztus 19-én az Old Lake Man Középtávú Amatőr Triatlon Magyar Kupa miatt körülbelül fél tíztől 15 óráig.

A naszályiak Tatára kerülővel, az 1-es úton, vagy Mocsa és Kocs érintésével, esetleg a Kakas utcánál elkanyarodva a Kocsi út felől tudnak bejutni.

Kimaradó megállók, terelőutak

A verseny miatti útlezárás a tatai buszpályaudvart is érinti. Pruzsina Alicétól, a KNYKK Zrt. kommunikációs és marketing-főmunkatársától megtudtuk, hogy a helyközi járatoknál az almásfüzitői vasútállomásról 10:35-kor, a Tatáról 11:00-kor, 11:30-kor és 13:30-kor és 12:50-kor, a Grébicspusztáról 11:15-kor induló járatokat érinti a módosítás. A teljes útzárral érintett járatok az alábbi terelőúton haladnak majd: buszállomás–Május 1. út–Táncsics Mihály utca–Dózsa György utca.–József Attula utca–Mocsai út–Veres Péter utca–Kakas utca–Dióspuszta–Naszály. A 12:50-es almásfüzitői busz Naszály felől érkezve a Dózsa György utca után jobbra kanyarodva érinti a környei úti megállóhelyet, itt biztosítva az átszállást a tatabányai ipari park felé.

Az érintett járatok: 

  • 8741/728 (indul: Almásfüzitő, vasútállomás 10:35; érkezik: Tata 10:57)
  • 8727/583 (indul: Tata 11:00, érkezik: Grébicspuszta 11:13)
  • 8727/588 (indul: Grébicspuszta 11:15, érkezik: Tata 11:28)
  • 8741/743 (indul: Tata 11:30, érkezik: Almásfüzitő, vasútállomás 11:52)
  • 8741/776 (indul: Almásfüzitő, vasútállomás 12:50, érkezik: Tata 13:12)
  • 8741/755 (indul: Tata 13:30, érkezik: Almásfüzitő, vasútállomás 13:52)
  • A kimaradó megállóhelyek: Naszály felé a Május 1. út, a József Attila utca, Kutyahegy, Hadnagykút, Tata, fényesfürdői elágázás, Fülöptanya, Réti malom, Naszály, dűlő, Naszály, Tsz. major.

    Helyi járatokat is érintenek a lezárások

    A Kossuth tér felé közlekedő buszok nem állnak meg a „Május 1. út” elnevezésű megállóhelyen. A vasútállomásról 10-kor, 12:20-kor és 13 órakor induló „1A” jelzésű járatok nem érintik az alábbi megállóhelyeket: József Attila utca, Veres Péter utca, Mocsai út, Dózsa György úti ABC.

    Emlékeztetőül itt van korábbi térképünk, az útlezárásokkal érintett területekről

    A térképre nagyítva és színes vonalakra kattintva további információkat találnak a lezárásokról.

    A versenyközpont a Kastély téren lesz, a versenyzők először az Öreg-tóban úsznak 1,9 kilométert. A rajt az ökoturisztikai központnál lesz, az indulók pedig szinte végig a part mentén úsznak. Ezt követőn a Hajdú utcán elindulva 90 kilométert bicikliznek a Keszthelyi út–Új út–Komáromi u.–Naszályi út útvonalon Naszályig, ahol a Rákoczi Ferenc utca 173. előtt megfordulnak, és Tatán a Május 1. úton térnek vissza. Ezt a kört hatszor teljesítik, majd 21 kilométert futnak a kastély és a tófarok között (négy kört téve), szintén a sétányon. A verseny ideje alatt kerékpárral nem lesz érdemes ezen a részen közlekedni, de gyalogosan is érdemes figyelni a futókra, hogy ne akadályozzuk őket.

    Figyeljenek, hol parkolnak ma le!

    A rendőrség tájékoztatása szerint a Május 1. út a TAC-pálya és a Komáromi út között kétsávosra szűkül (a Kossuth tér felé vezető sávokat zárják le). Ezeken a szakaszon egy-egy sávot kap a két irány, és 30-as sebességkorlátozás lesz érvényben a triatlonverseny ideje alatt. A Május 1. út–Keszthelyi út–Komáromi út–Új út között lakók parkoljanak máshova, mert nem tudnak majd kihajtani az Új útra a Keszthelyi és a Komáromi út között.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában