Laura

2019.10.23. 11:30

Majd' félmilliót gyűjtöttek a Crohn-beteg édesanyának az ácsi templomban

Színültig telt az ácsi római katolikus templom, ahol a Crohn-betegséggel és életéért küzdő édesanyának és családjának segítendő szerveztek jótékonysági koncertet.

Kemma.hu

Színültig telt az ácsi templom, ahol a Crohn-betegséggel és életéért küzdő édesanyának és családjának segítendő szerveztek jótékonysági koncertet.

Forrás: Beküldött

Fotó: Dobsa MIhály

Rengetegen mozdultak meg a fiatal ácsi édesanya, Molnárné Taubitz Laura és családja segítségére. Ahogy arról beszámoltunk,a fiatal édesanya Crohn-betegséggel küzd, súlyos állapotban jelenleg Németországban kezelik, a gyógyítás költségeit azonban egyedül nem tudja finanszírozni a család. Ezért is szervezték október 22-én a jótékonysági koncertet az ácsi templomban, hogy segíthessenek Laurának meggyógyulni, és hogy a költségek miatt a családnak minél kevésbé kelljen aggódnia. Az összefogás óriási eredménnyel zárult: 480 ezer forintot gyűlt össze ezen a napon.

Nagy Tamástól, a jótékonysági rendezvény szervezőjétől megtudtuk, hogy színültig telt a templom azokkal, akik segíteni szeretnének Laurának és családjának. A helyi képviselő-testületbe októberben beválasztott fiatalember köszöntő beszédében így fogalmazott: ha tudunk segíteni, akkor az nem csak lehetőség, hanem kötelességünk is.

A Ritmus-iskola növendékei és művésztanárai a jótékonysági hangversenyen (Fotó: Dobsa MIhály / Beküldött)

– Ma Laura hozta ide a szívünket. Az a mérhetetlen, szeretettel teli figyelem vezetett ide bennünket, amely az elmúlt napokban, hetekben egy fiatal édesanyára, szeretett feleségre, szeretett testvérre, drága gyermekre, lakóközösségünk egy bájos, mosolygós, kedves tagjára, Laurára összpontosul. Ma este itt mi mind egy szívként dobbanunk. Laurára gondolunk. Lauráért mondunk el egy-egy fohászt. A gyógyulásáért. És hisszük, hogy imáink meghallgatásra találnak – mondta, majd Pázmány Péter szavait idézve hozzátette: „Áldott Jézus, ki legyőzted a halált, légy segítségére beteg testvérünknek. Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké. Ámen.”, és most Laurának van szüksége a segítségre.

– A mi hitünkre és a szeretetünkre, valamint a közösség erejére és támogatására. A felajánlásaikat szívből, szeretettel és hálával köszönjük, és Isten áldásával Laura gyógyulásának céljára ajánljuk. Összefogtunk! Veled vagyunk! Haza várunk! Tarts ki! Gyógyulj Laura – tette hozzá.

Nagy Tamás köszönetet mondott Bánfi Csabának feleségének, akik első pillanattól fogva szívügyünknek tekintették az esemény szervezését, az előadóknak, a felkészítő tanáraiknak és a művészeknek, valamint dr. Veres András megyéspüspöknek, aki engedélyezte, hogy a templomban szervezhessék meg a jótékonysági hangversenyt.

Színültig telt az ácsi templom (Fotó: Dobsa Mihály / Beküldött)

A Ritmus Művészeti Iskola hangszeres növendékei és és művésztanárai változatos programmal készültek az alkalomra. Előadásukban Beethoven Német tánca éppúgy helyet kapott, mint Mozart, Bach, Czerny szerzeménye például, de Morricone és Leonard Cohen egy-egy örökbecsű zenéje is felcsendült a templom falai között. A jótékonysági koncert végén Dr. Szalai Gábor plébános osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Az édesanya állapotával, a család jelenlegi helyzetével, a felajánlásokkal kapcsolatban a Facebookon egy csoportot, valamint egy oldalt is létrehoztak, ahol naprakészen számolnak be a fejleményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában