természetbarátok

2019.12.23. 19:59

Madarak telelését segítik a tatabányai Bridgestone dolgozói

A Bridgestone tatabányai gyára dolgozói körében hirdetett madáretetők készítésére pályázatot, melynek célja volt, hogy az itt telelő madarakat segítsék.

Mórocz Károly

Forrás: Beküldött

Komárom-Esztergom megyében az Által-ér völgye kiemelkedően gazdag természetes és természet közeli élőhelyekben, amelyek változatos, sokszínű növény- és állatvilágnak adnak otthont. A térségben lakók ma még gyönyörködhetnek a bioló­giai sokszínűségben.

Az egyre gyorsabban változó, urbanizálódott és iparosodott környezetben leszűkült a természetes élettér, ezért a biodiverzitás megőrzése érdekében fontos, hogy az eddigieknél is többet tegyünk természeti értékeink megőrzése, védelme és bemutatása érdekében.

A legszebb alkotásokat díjazták is (Fotó: Beküldött)

A ­Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. idén több területen támogatta a természetvédelem ügyét. Ősszel madáretető készítésére hirdetett pályázatot dolgozói körében, hogy a környék madarai télen is elegendő élelemhez jussanak. A madár­etető-készítés másik célja a jövő generációjának szemléletformálása volt, hiszen a gyerekek a szülőkkel közösen segédkeztek a madár­etetők elkészítésében és hasznos meglepetéseket alkottak a madaraknak. Az elkészült etetőkből többet elhelyeztek az abroncs­gyár területén, ahova már meg is érkeztek az első látogatók. A legjobb alkotásokért járó díjakat Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató, Végh Gábor, a gyár EHS-menedzsere és Duck Dorina környezetvédelmi mérnök adta át.

A kihelyezett remekművekhez már az első vendégek is megérkeztek (Fotó: Beküldött)

A 2018-as év után idén is biztosították a fokozottan védett ürge élőhelyének fenntartását a Gerecse-hegység hegylábi löszlegelőjén, amely az egyetlen jelentős élőhelye ennek a kihalófélben lévő kis­emlősnek a tájegységen. Októberben a gyár munkatársai­ból álló csapat a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve, a Dunaalmási Kőpite túrakörök és környékét tisztította meg 1,5 tonna szeméttől. November utolsó szombatján anyagi támogatással és dolgozói önkéntesekkel járult hozzá a vállalat a 19. Tatai Vadlúd Sokadalom nagyszabású természetvédelmi rendezvény sikeres lebonyolításához. 13 ezer látogató köszöntötte a térség egyik legszebb természeti jelenségét, a vadludak napi mozgalmát, a „ki- és behúzást”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában