Felhívás

2018.09.26. 10:33

A kutyák adatainak összeírása Tatán is fontos állatvédelmi feladat

Három év óta idén ismét ebösszeírás lesz Tatán, melyre minden kutyatulajdonos együttműködésére számítanak.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock.com

Tatán három év után idén októberben és novemberben lesz a kötelező ebösszeírás. Az Önkormányzati felhívásban kérik a város kutyatulajdonosait, hogy minden adatról szolgáltassanak információt.

Az adatgyűjtés – mely a GDPR törvény maximális betartásával valósul meg – fontos alappillére az ebrendészeti és állatvédelmi feladatoknak, melyek az Önkormányzat fontos feladatai.Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat- ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az összeíráshoz minden kutyusról ezt a formanyomtatványt kell kitölteni, melyet az alábbi lehetőségek egyikén szükséges benyújtani:

  • személyesen leadható Tata Város Önkormányzati Hivatalában, munkaidőben
  • postai úton a következő címre: Tatai Közös Önkormányzati Hivatal “Ebnyilvántartás”, 2890 Tata, Kossuth tér 1.
  • elektronikusan elküldhető az [email protected] e-mail címre.
  • faxon: 34/587-078-as faxszámon
  • Kórósi Emőke jegyző asszony a felhívásban kiemelten felhívja a figyelmet arra is, hogy ha valaki elmulasztja bejelenteni a kutyusát, arra minimum 30 ezer forint szabható ki, így nem érdemes elodázni ezt a hivatalos teendőt. Az ebek bejelentését szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik a hivatal munkatársai, így hamar fény derülhet a mulasztásra. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

    Ezen túl Jegyző Asszony emlékeztet arra is, hogy a négy hónaposnál idősebb kutyák esetében chippelésről (hivatalosan: transponderrel ellátva) is gondoskodni kell. Így aki még nem jelölte meg a kedvencét, úgy azt megteheti a kutyus állatorvosánál.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!