életmű

2019.05.19. 14:32

Kulisszatitkokról és tehetségekről mesélt a Peron Music alapítója

Az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár vendége a Peron Music alapítója, Cserteg István volt a minap. A tehetségkutató a múltról és a jövőbeni tervekről is mesét a hallgatóknak.

W. Zs.

A tehetségkutató a jövőről is beszélt

Forrás: Oroszlány.hu

Az „Én zeném” sorozat legutóbbi vendége Cserteg István, a Peron Music Alapítvány könnyűzenei tehetséggondozó volt, akit Körtvélyfáy Zoltán kérdezett a zene világában eltöltött 30 évéről. A Peron Music Tehetségkutató alapítója az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár kamaratermében mesélt arról, hogyan ragadta magával a zene világa, mekkora hatással volt rá a Beatles muzsikájának sokfélesége és a banda szereteten alapuló zenei stílusa.

Cserteg István neve elválaszthatatlan a tatabányai, megyei, régiós ifjúsági tehetséggondozástól: nemcsak hazai, de nemzetközi sikereket is elért. A beszélgetésen természetesen szóba került a méltán ismert Peron Music története, ahol olyan tehetségek kezdték el karrierjüket, mint a Margaret Island. Cserteg István elmondta, hogy 1990-ben, amikor a Peron név megszületett, nem gondolta, hogy megyénken kívül is népszerű lesz a tehetségkutató. Azonban hamarosan kiderült, hogy tévedett, hiszen a rendezvény rövid idő alatt országos hírnévre tett szert.

Mint a szakember felidézte, a magas szakmai követelmény és színvonalnak köszönhetően volt olyan év, amikor összesen ötvenen éltek a lehetőséggel, hogy kiálljanak a színpadra produkciójukkal. Ekkor nyert a Margaret Island is. A tapasztalt tehetséggondozó kulisszatitkokat is elárult a vendégeknek, egyebek mellett kifejtette, hogy a zenélés csak egy része a feladatoknak, amikkel egy együttesnek meg kell küzdenie.

Legalább ennyire fontos a zenekar kommunikációja, és az, hogy milyen képet közvetít magáról a közönség felé. Cserteg István elmondta: ősszel megnyitja kapuit Tatán hazánk első Regionális Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központja, ahol zenei tábor, stúdió és megannyi lehetőség várja az újabb tehetségeket.

A tehetségkutató a jövőbeni tervekről is beszélt (Fotó: Oroszlany.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában