Pályaorientáció

2021.10.14. 09:19

Komáromi kisdiákok látogatták meg az autópálya-rendőröket (fotók)

A Petőfi Sándor Általános Iskola 6. osztályos tanulói pályaorientációs napon vendégeskedtek a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályán.

Kemma.hu

Komáromi diákok jártak a rendőrség autópálya alosztályán

Forrás: Police.hu

A komáromi diákok bekukkanthattak az Autópálya Alosztály és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Autópálya Mérnökség munkájába. Ahogy a police.hu írja, a gyerekek előadáson vettek részt, majd tesztlapot töltöttek ki a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban, végül a részükre felállított akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket kerékpárral, speciális kerékpárral, gokarttal és elektromos rollerral.

Emellett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának bemutatóját is megnézhették a diákok, akik nagy érdeklődést tanúsítottak valamennyi programon. A rendőrök a nap zárásaként felhívták a tanulók figyelmét a gyalogos és a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira. Átismételték a zebrán történő áthaladás szabályait és sorra vették a bicikli kötelező tartozékait is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!