jubileum

2019.04.18. 07:30

Kilencvenéves lett a komáromi Petőfi-iskola

Fennállásának 90. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Nagy Tamás

Fennállásának 90. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek szerdán a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Molnár Csabáné intézményvezető köszöntőjében úgy fogalmazott, az iskola működése jó példája annak, hogyan kell megőrizni a múlt értékeit, elkötelezetten dolgozni a jelen eredményeiért, amelyből a jövő fakad.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy az intézmény 90 éves múltja azt mutatja, hogy az elvégzett munka erősít, épít és közösséget alkot. Dr. Molnár Attila polgármester nem érkezett üres kézzel a születésnapra, polgármesteri keretéből kétmillió forintot ajánlott fel az iskolának, amelynek köszönhetően végre megvalósulhat egy szabadidőpark az intézmény udvarán.

Az ünnepségen díjazták az iskola által korábban meghirdetett rajz-, fogalmazás- és várostörténeti verseny győzteseit, valamint köszöntötték a tanintézet egykori pedagógusait is. A rendezvényen közreműködött Gál László Latinovits-díjas versmondó, mellette pedig az iskola diákjai is színvonalas műsorral készültek.

Az ünnepség után Szám­adó Emese, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója nyitotta meg Gábor László fényképész „Komárom akkor és most” című kiállítását az iskola aulájában. Az eseményen részt vett többek közt Molnárné Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője, Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója, valamint Czita János alpolgármester is.

További részletek a 24 Óra április 18-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában