ápolók napja

2019.05.27. 07:21

Júliustól megkaphatják a megemelt bért az ápolók, hangzott el az esztergomi konferencián

Tudományos konferenciával és kitüntetések átadásával ünnepelték Esztergomban az ápolók napját. Emellett a bérfejlesztéseől is szó esett az eseményen.

Pöltl Oxi Zoltán

Szántli Istvánné a béremelésről is beszélt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

A megyei egészségügyi kamara és a Vaszary Kolos Kórház közös szervezésében megtartott május 24-ei eseményen az egészségügyi dolgozókat leginkább érdeklő témáról, a bérfejlesztésről is szó esett. Az esztergomi vár lovagtermében megtartott rendezvényen Szántli Istvánné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alelnöke többek között arról beszélt köszöntőjében, hogy a korábbi megállapodásban foglalt idei novemberi, 8 százalékos béremelést az egészségügyi kormányzat előrébb hozza az év közepére, melytől fogva a bérfejlesztéshez szükséges összeg az intézmények rendelkezésére fog állni.

Szántli Istvánné azt is elmondta, hogy a bértárgyalások 2019-től 2022-ig tartó időszakra szólóan folytatódnak, ezekben az orvosi, a gyógyszerész és a szakdolgozói kamara bevonásával végzik majd ezt el a hároméves bérmegállapodás megkötéséhez szükséges munkát. Az ápolók napján, maradva a hagyományoknál kitüntetéseket adott át a Vaszary Kolos Kórház vezetése, majd a rendezvény második felében tudományos előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában