nemes célok

2019.09.16. 17:29

Jótékony célt szolgáltak a Palatinus-tavon úszó sárkányok Esztergomban

Idén 6. alkalommal került megrendezésre az Esztergom-kertvárosi Palatinus- tó partján a Jótékonysági Sárkányhajós Verseny.

Kemma.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Salkovics Beáta c. tű. őrnagy

A verseny megszervezésében és sikeres lebonyolításában az elmúlt évekhez hasonlóan az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyújtott támogatást és segítséget. A jótékonysági versenyen a Komárom-Esztergom Megyei Tűzvédelmi Bizottság (KEM TB) és az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is részt vett.

A nevezési díjakat és a nap folyamán gyűjtött adományokat a Vidám Oroszlán Izsó Veronikáért Alapítvány kapta. Az Alapítvány a koraszülött, mozgáskorlátozott, autista Izsó Veronika támogatására jött létre.

A gyerekek nagy örömükre a tűzoltóautót is kipróbálhatták (Fotó: Katasztrófavédelem)

A rendezvény különböző programokkal várta nemcsak a versenyzőket, hanem az érdeklődőket is. A KEM TB sátra mellett gyermek jóga, könyvsátor, baleset- és bűnmegelőzési tanácsadás, animációs sátor, légvár, arcfestés, csillám tetoválás és sport bemutató színesítette a családbarát napot.

A programokkal tarkított napon a gyermekek tesztlapok segítségével lemérhették a tűzvédelmi tudásukat. A főképp baleset vagy tűz esetén tanúsítandó magatartásokkal kapcsolatos tesztekkel a gyerekek ügyesen megbirkóztak, akiknek kis aprósággal is kedveskedtek. A legkisebbek sem unatkoztak, hisz rengeteg kifestő várta őket. A tűzoltó autó mellett – a gyerekek legnagyobb örömére- egy ügyességi pályát is felállítottak, ahol puttonyfecskendővel kellett célba lőni. Senki nem távozott üres kézzel, a tűzoltók minden aprótalpúnak kedveskedtek egy kis emlékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában