Segítségnyújtás

2020.06.06. 16:42

Ismét élelmiszereket gyűjtöttek Oroszlányban

Azért volt szükség az újabb adományokra, mert az előző élelmiszeradomány-gyűjtésből eredő tartós élelmiszereket már kiosztották a rászorulóknak.

W. Zs.

Forrás: Beküldött

Az elmúlt hónapok járványügyi helyzetéből adódóan egyre többen jelentkeztek a szociális szolgálatnál segítségért. Többségük elvesztette munkahelyét, vagy fizetés nélküli szabadságot kellett kivenniük, így sodorva őket és családjukat nehéz pénzügyi helyzetbe.

– Mivel az előző évi élelmiszeradomány-gyűjtés tartós élelmiszereit már kiosztottuk, sajnos nem tudtunk segíteni adománnyal a rászorultaknak – mondta Baráth Domonkos.

Az intézményvezető szerint innen jött a gondolat, hogy legyen egy újabb élelmiszergyűjtés, hasonlóan a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott akcióhoz. Összesen 325,5 kilogramm élelmiszert gyűjtöttek össze a munkatársak, amelynek helyszínét a Penny Market és a Tesco támogatta. – Ezúton szeretném megköszönni kollégáim önzetlen munkáját, illetve városunk két áruházának, hogy engedélyezték számunkra a gyűjtést, ezzel hozzájárulva rengeteg embertársunk megsegítéséhez – zárta szavait Baráth Domonkos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában