mentőakció

2017.07.26. 16:39

Ennél tündéribbet nem fog látni: így mentették ki a csatornába esett kismacskát – Videó!

Tatabánya egyik csatornájába esett egy kiscica, és sehogy nem lehetett kiszedni onnan. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. szakemberei körülbelül fél óra alatt kimenekítették a megszeppent macskát a csatornából.

Szűr Annamária

Fotó: Szűr Annamária

Felbolydult az élet ma Tatabányán, a SZÜV épületének közelében: a Táncsics Mihály úton a Vízmű két autója állt meg, miután állatvédők, végső lehetőségként hozzájuk fordultak azzal, hogy egy kismacska tengődik az úttest alatti csatornában.

A kismacskát sehogy sem tudták kicsalogatni, ráadásul a csatornafedelet sem bírták felemelni az állatvédők, ezért kértek segítséget. A vízművesek egy egész „kontingenssel” érkeztek: öten próbálták meg mielőbb a felszínre hozni a kismacskát, aki többször meg is közelítette őket: egyszer az úttest egyik oldalán bukkant fel, majd a másikon közelítette meg a csatornában annyira a vízműves férfit, hogy néhány centi híján el tudja kapni.

A megszeppent kismacskát a vízművesek is megszeretgették
Fotós: Szűr Annamária

A mentőakció végül sikerrel járt, miután csövekkel is megpróbálták mozgásra bízni, de sem ez, sem a csalogatás nem segített, mégiscsak kimerészkedett a szűk csőből a kismacska, így elkapták. Úgy tudjuk, ideiglenes befogadóra is lelt már.

További részletek videónkban:

A közelmúltban egy másik kismacskát is megmentettek: Wilson a megyehatárhoz közeli Piliscsabán szorult egy lefolyóba, onnan mentették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában