Emelkedő albérletárak: határ a csillagos ég?!

Egyre inkább emelkedő tendenciát mutatnak Komárom-Esztergom megyében (is) az albérletárak. A szakértőtől megtudtuk, ennek oka egyebek mellett az ipari parkok létrejötte és bővülése.

Hetven- sőt akár kilencvenezer forint havonta – akár ennyit is fizethetünk egy egy-másfélszobás lakás bérleti díjáért a Tatabányán. A körkép azonban ennél változatosabb – tudtuk meg Meszner Kingától, egy tatabányai ingatlaniroda értékesítőjétől. Ami a megyeszékhelyet illeti, Kertvárosban jellemzően 65 ezer, Újvárosban és Dózsakertben pedig 85–90 ezer forint egy másfél-kétszobás albérlet díja. Igaz, az árakat természetesen az albérletek állapota is befolyásolja. Tatabányán egyébként Újváros és Dózsakert a legnépszerűbb, azon belül is elsősorban a két-háromszobás lakások a keresettek.

– A bérleti díjak növekedésének hátterében a bő kereslet és az ehhez mérten szűkös kínálat áll. Tatabányán az ipari park bővülése is pörgeti a piacot – fogalmazott lapunknak Meszner Kinga.

Tatán még drágábbak az albérletek, a kisváros kedvező például azoknak, akik jó fekvésű és élhető településen szeretnének lakni. Egy teljesen felújított lakásért 160 ezer forintot is elkérnek havonta, de családi ház is vár a bérlőkre, 1200 euró, vagyis körülbelül 370 ezer forint/hónap áron. A tatai lakásokat nemcsak bérelni, hanem megvásárolni is drágábban lehet. A megyei ingatlanpiac helyzetéről korábbi cikkünkben olvashat.

Oroszlányban hasonló a helyzet, mint Tatabányán, a város is iparosodott, ennélfogva keresettek a lakások a munkavállalók körében. Oroszlányban hatványozottan érvényesül a sok az eszkimó, kevés a fóka esete: igen gyér számú lakás vár bérlőre, ennek megfelelően meg is kérik az árát, 80-90 ezer forintot havonta. Meszner Kinga arról is beszámolt: nagy biztonsággal kijelenthető, az árak belátható időn belül nem mérséklődnek.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Súlyos baleset: akkora erővel csapódott be a kamion, hogy kirepült a buszból a sofőr
2
Halálos baleset Agostyán és Tardos között
3
Tatabányai kettős gyilkosság: beismerte szörnyű tettét a 15 éves fiú – Videó, fotó!
4
Tatabányai gyilkosságok: elkaptak egy 15 éves fiút
5
Újabb gyilkosság Tatabányán: az agyonvert hajléktalantól egy kilométerre feküdt a holttest
megállíthatatlanok
Győzelemmel csoportelsők a magyar lányok
Európa Liga / 3 órája
Kikapott a Fradi
A Ferencváros a párharc második felvonásában kiesett a labdarúgó Európa-liga második selejtezőköréből.
Gyász
"Küzdöttél, de már nem lehet, A csend ölel át és a szeretet, Csak az hal meg, akit elfelejtenek, Örökké él, akit nagyon szerettek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kardos Józsefné született Metláger Erzsébet 78 éves korában türelemmel viselt betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. július 25-én, kedden 10 órakor lesz Tatabányán, az újtelepi temető új ravatalozójában. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen halottunk búcsúztatásán megjelennek, ravatalára a kegyelet virágait helyezik és gyászunkban együtt érző szívvel osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Guth Vilmosné született Mazalin Klára kisbéri lakos 69 éves korában elhunyt. Temetése 2017. július 22-én, szombaton 16 órakor lesz a kisbéri felső temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen halottunkat egy szál virággal utolsó útjára elkísérik és mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Samu József László a KNYKK Zrt. (a volt Vértes Volán) buszvezetője 51 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2017. július 22-én, szombaton 12 órakor lesz Tatabányán, az újtelepi temető új ravatalozójánál. A gyászoló család és a KNYKK Zrt.
"Volt emberek. Ha nincsenek is, vannak még. Csodák. Nem téve semmit, nem akarva semmit, hatnak tovább." (Kosztolányi Dezső) Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Domján János 62 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2017. július 21-én, pénteken 13 órakor lesz a neszmélyi református temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen halottunk búcsúztatásán megjelennek, sírjára koszorút, virágot helyeznek és mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Vas József életének 76. évében elhunyt. Temetése 2017. július 21-én, pénteken 17 órakor lesz a bábolnai új temetőben. A gyászoló család
Egy húron pendülnek / 5 órája
Agyműtétje közben gitározott a zenész
Tour de France / 5 órája
A pöttyös trikós Barguil nyerte a szakaszt
Egy kis mellékes / 6 órája
Így kereste a pénzt Will Smith felesége
makiparádé / 6 órája
Sárgaszakállas maki született a Nyíregyházi Állatparkban (galéria)
időjárás / 7 órája
Hétvégén még durvább hőség jön – meg egy kis zuhé...
kemma.hu/MTI
Késforgató / 7 órája
Ezt ne csinálja Angelina Jolie után!