jótékonyság

2019.12.10. 07:22

Hajat vágtak és mesefrizurákat is készítettek a rászorulóknak Komáromban

Ismét jótékonysági hajvágást szervezett a Szent Ágota Szolgálat a lakásotthonokban és nevelőszülőknél élőknek.

Palásti Péter

Kurucz Erika mesterfodrász egy kislányt csinosítgat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Palásti Péter

A tatabányai Segítő Jóbarátok már 11. alkalommal járultak hozzá ahhoz, hogy léterjöhessen a Jótékonysági Hajvágás elnevezésű rendezvény, sok gyerek örömére. December 7-én szombaton immár 11. alkalommal vette kezdetét a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálató szervezethez tartozók és önkéntes segítőik karácsony előtti programja a szőnyi városrész Petőfi művelődési házban, ahova nagyon sokan érkeztek. Kicsik, még kisebbek, nagyobbak és szinte már felnőttek. Közös volt bennük, hogy valamennyien felnőtt kísérővel jöttek.

Önkéntes segítők

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szervezet központja Szegeden van. Kothencz János kezdeményezésére alakították lelkes civilek és önkéntesek, akik azóta is együtt dolgoznak. Fő tevékenységük az állami gondozottak támogatása, továbbá a családban élő hátrányos helyzetű gyerekek istápolása. Az ország több pontján segítik a rászoruló fiatalokat egyéni módszerekkel, szaktanácsadással, képzésekkel. Megyénk több településén szintén.

Valamennyiüket Balogh Zsolt köszöntötte, aki miután üdvözölte a város polgármesterét és a járási hivatal elnökét is, külön méltatta Honosiné Máhr Ágnest és családtagjait, akik már több mint egy évtizede újra megszervezték ezt a nem csupán jótékonysági, hanem kifejezetten hasznos programot.

Később Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans Kft. ügyvezető igazgatója, a Segítő Jóbarátok egyike szívélyesen köszöntötte a lakásotthonokban és a nevelőszülőknél élőket, majd a szeretet és a barátság jegyében kívánt áldott, békés ünnepeket mindenkinek.

Kurucz Erika mesterfodrász egy kislányt csinosítgat (Fotó: Palásti Péter/24 Óra)

Őt dr. Molnár Attila polgármester követte, aki egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy nem csak az adventi ünnepkörben illik jót cselekedni, majd felolvasott egy rövid mesét, mely a csodáról szólt. Lényege, hogy egy szegény kislány „csodát” akart venni beteg testvérének, mert édesanyja azt mondta, hogy rajta csak a csoda segíthet.

Amikor a patikus megtudta, hogy mi a baj, a fiút elvitte agysebész bátyjához, ő pedig ingyen megoperálta a srácot, aki meggyógyult. Beszédét azzal zárta, hogy a Szent Ágota Szolgálat tagjainak és segítőinek karácsony minden nap, mert ők egész évben segítenek. Hasonlóak hozzájuk azok a fodrászok is, akik most nem csak friss, de modern frizurákat is varázsoltak a székeikbe ülők buksijaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában