értéktár

2019.02.14. 07:00

Ha ismered megyénk értékeit, akkor ezen a versenyen ott a helyed

Többfordulós versenyt hirdetett a megyei önkormányzat és a Megyei Értéktár. Az iskolásoknak kiírt vetélkedőn a megye értékeit és hungarikumait kell alaposan ismerni.

Kemma.hu

Forrás: KEM Önkormányzat Facebook oldala

Legutóbb a komáromi gyerekek ismerhették meg szűkebb hazájuk nevezetességeit, most pedig újra vetélkedővel népszerűsítik a diákok körében megyénk értékeit. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár „Megismerem – Megszeretem – Megőrzöm 2” címmel vetélkedősorozatot indít azon települések általános iskolák 7-8. osztályának, és a középiskolák 9-10. osztályai részére, ahol a kiírás időpontjában már van megyei érték. A négytagú csapatok február 21-ig jelentkezhetnek.

Ahogy az a versenykiírásban is olvasható, a megméretés elsődleges célja, hogy a fiatalok megismerjék a nemzeti értékek rendszerét, különösen a megyei értéktárban és a hungarikumok gyűjteményében található értékeket, és így erősödjön kötődésük mind a nemzethez és szűkebb hazánkhoz, Komárom-Esztergom megyéhez.

A versenyen való sikeres részvétel feltétele elsősorban a Megyei Értéktárban szereplő értékek alapos, mély ismerete, de tisztában kell lenni a hungarikum törvénnyel, a hungarikummá válás folyamatával, és fel kell tudni sorolni kategóriánként a hungarikumok gyűjteményében található értékeket is. Ehhez különböző segédanyagokat is adott a megyei önkormányzat a versenykiírásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában