átadó

2019.05.29. 07:00

13 év óta folyamatosan fejlődik a Gedia: új üzemcsarnokot adtak át

13 év óta folyamatosan fejlődik a tatai ipari parkban található Gedia Hungary Kft. A kezdetben 3500 négyzetméteres gyártóterület az utóbbi bő egy évtizedben az ötszörösére nőtt. Az autóipari fém karosszéria elemeket készítő társaság jelenleg majdnem 15 ezer négyzetméteren folytatja tevékenységét.

Petrik József

13 év óta folyamatosan fejlődik a tatai ipari parkban található Gedia Hungary Kft. Jelenleg majdnem 15 ezer négyzetméteren folytatja tevékenységét.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Kedden a Gedia új csarnokát adták át, az ipari parkban, amely a maga 1800 négyzetméterével – az eddigi bővülést figyelembevételéve – talán kisebb lépésnek tűnhet, de a jövőbeli fejlődés szempontjából fontos mérföldkőnek számít. Az új terület lehetővé teszi, hogy az év elején megnyert új üzletek helyet kapjanak, és a gyáron belüli logisztikai folyamatok optimalizálása is megvalósuljon.

Az avató ünnepségen Szabo Eva ügyvezető igazgató egy rövid múltidézést követően szólt az új feladatokról is, mint például az alumíniumból készült elemek préseléséről, amelyek elektromos kocsik készülhetnek. Megjegyezve, hogy egy autó motorja, belseje folyamatosan változhat, de karosszériára mindegyik járműnek szüksége van.

– Ami tegnap volt, az történelem, ami holnap lesz, az rejtély, ám ez a GEDIA-nál nem így van, mert nálunk már látható a jövő is – emelte ki Szabo Eva.

Az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, a fejlődés azt mutatja, hogy a Gedia csapata együtt, közös erővel biztos jövőt képes építeni. Ezért lehetnek a Gediások büszkék magukra. Ezt követően Szabo Eva átnyújtotta az elkészült létesítmény jelképes kulcsát Paál Tamás termelési igazgatónak és kollégáinak, arra kérve őket, hogy vigyázzanak rá a következő vállalati beruházásig, illetve legjobb tudásuk szerint építsék „benne” tovább a cég jövőjét.

A rendezvényen beszédet mondott Michl József polgármestere, aki nagy örömmel fogadta annak a cégnek a további bővülését, amely munkáját kezdettől fogva figyelemmel kíséri. A város első embere hangsúlyozta, hogy mind a tatai mind pedig a kistérségben élő családok számára nagyon fontos, hogy olyan megbízható, családbarát cég, mint a Gedia példamutató fejlesztéseket végezzen, ezzel hosszú távú perspektívát, megélhetést nyújtva a térség munkavállalóinak.

A Gedia jövőbe vetett hitét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az ünnepség keretén belül az ügyvezető igazgató asszony és a polgármester közösen ültettek el egy gömbkőrisfát, amely a folyamatos növekedést hivatott szimbolizálni.

További részletek a 24 Óra május 30-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában