tehetség

2018.11.11. 10:40

Ördög Nórának is tervezett már táskát az esztergomi Buzás Zsófi

Az esztergomi Buzás Zsófi nagyot álmodva néhány évvel ezelőtt megvarrta első táskáját. A tehetséges lány azóta már a tizenötödik kiállításán van túl.

W. Zs.

Fotó: W. Zs./24 Óra

Buzás Zsófi táskatervező igazán boldog lehet: három éve megálmodta, létrehozta és sikert sikerre halmozva útjára indította saját márkáját. Csoda hát, hogy semmit sem tenne másként? Egy csésze kávé mellett beszélgettünk vele. „Beindult és megállás nélkül pörög az üzlet, nagyon sok újdonsággal tudok szolgálni a kollekciókat illetően” – újságolta az esztergomi Buzás Zsófi.

A fiatal lány neve mára biztosan sokaknak ismerős, hiszen néhány évvel ezelőtt álmodott egy nagyot és megvarrta élete első táskáját. Miután a budapesti divatiskolában kitanulta a szakma fortélyait, az első komoly megmérettetésre készült, megmutatta „ország-világnak”, mire is képes. Szülővárosánál aligha talált volna kedvezőbb helyszínt, így az esztergomi zsinagógában tette le névjegyét. Első alkalommal...

Aztán nagyot fordult vele a világ: a tehetséges ifjú ma már tizenöt kiállításon túl van és az ötszázadik táskát is megvarrta. Zsófi egy szempillantás alatt kinőtte kis „varrodáját”, ma már a táskák több üzletben is kaphatóak – a vásárlók legnagyobb örömére. Három esztendő eltelt és Zsófi fantáziája tovább szárnyalt, szebbnél-szebb kiegészítőkkel dobja fel táskakollekcióját.

– Fel kellett nőnöm és a márkámnak is. Miközben továbbra is figyeltem a letisztult, nőies stílus(om)ra – összegezte. – Pénztárcák, kulcstartók, naptárak, babacipők is szerepelnek a repertoárban és még van egy s más a tarsolyomban. Mára kiforrta magát – az alapanyag-beszerzés terén is. Mint mondja, több helyről, például Pestről, de külföldről is rendel bőrt.

Modellel, műsorvezetővel és vloggerrel is dolgozott már együtt Zsófi (Fotó: W. Zs./24 Óra)

– Emlékszem az első művemre, fekete szarvasbőr volt és az anyukámnak varrtam. Azóta más márka szóba sem jöhet nála, és nálam sem. Jelenleg nagyobb elismerésre nem is vágyom – mosolygott. – Az elmúlt hónapokban textillel vegyítettem a bőrt, hogy tervezhessek mellé mást is. Így lett a fekete krokodilbőr „párja” a kockás anyag – tette hozzá Zsófi, majd halkan megsúgta, később szívesen készít hozzá illő kesztyűt, kabátot.

Sophie by Chance táskát tervezett már Vasvári Viviennek (modell, lakberendező, a Feleségek Luxuskivitelben című valóságshow egyik szereplője – szerk.); Karin Dragosnak (videóblogger, vagyis vlogger – szerk.); Ördög Nóra műsorvezetőnek. A legújabb kollekció táskakölteményeit a mesevilág ihlette, azon belül pedig Jancsi és Juliska története.

Csipkézett bőrök, szív motívumokkal. A mese cselekménye jól szimbolizálja, milyen nehéz ellenállni a „finomságoknak”. A legújabb őszi-téli darabok garantáltan rabul ejtik majd a közönség szívét.

Púder a trendi

Az örök klasszikusok, a fekete és a fehér fogy leginkább a „polcokról”, nagyon keresett a púder és az idényjelleggel felkapott darabok. A táskák online is rendelhetőek, webshopból. Az oldal tervezőmoduljának segítségével egyedi darabok gyárthatóak, amik szállítással együtt legfeljebb három héten belül kézhez vehetőek.

Méretük, színük választható. Érdekesség, hogy a megszokott táskaméreten túl, a fazon a megrendelőről kapja a nevét. Így született az Aliz – kisebb – és a Krisztina – nagyobb – méret. A márka kedvelőinek tábora a közösségi oldalon is nő.

Megkeresések érkeznek nemcsak a megyéből, vagy az országból, hanem még külföldről is – aminek Zsófi nagyon örül. A tervező a mai napig szívesen posztol és ír egy-két szívhez szóló bejegyzést a Facebookra és tervei szerint ezt a feladatot nem is bízza majd másra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában