Clark Ádám

2019.06.05. 11:56

Áthaladt Esztergomon a Hableány roncsához tartó óriás úszódaru

Jó tempóban halad a főváros felé a Clark Ádám úszódaru, hogy kiemelje a Hableány roncsát a Dunából. Ott voltunk, amikor elhaladt a Mária Valéria híd alatt.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Ahogy arról beszámoltunk, szerda reggel elindult a Clark Ádám hajódaru Komáromból szerda reggel Budapestre, az egy héttel ezelőtti hajóbaleset helyszínére, ahol a Hableány roncsát szeretnék kiemelni a segítségével. A 200 tonnás alkalmatosság az egyetlen, amely képes erre a feladatra a térségben.

Mint ismert, 35-en tartózkodtak a kis turistahajón, amely elsüllyedt, miután a svájci Viking Sigyn nekiütközött. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb utas holttestét találták meg, 16 embert még keresnek.

Az M1 úszódarun tartózkodó tudósítója szerint a búvárok „emelőpontokat” alakítanak ki a Hableányon, és ha minden optimális lesz, a hajódaru akár 20-30 perc alatt kiemelheti a roncsot a vízből. Kockázatot jelent azonban, hogy nem lehet tudni, mennyire sérült meg a hajó a balesetben, így akár ketté is törhet a 70 éves hajó.

További részletek videónkban:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában