sportnap

2019.05.29. 20:00

Esztergályos Patrikot körberajongták a gyerekek a tatabányai Kihívás Napján

A Kihívás Napján a gyermekeket számos móka várta a a sportcsarnok mögötti műfüves pályán. Még Esztergályos Patrikkal, az Exatlon bajnokával is találkozhattak.

Sugár G.

Gyerekek tucatjai lepték el Tatabányán, a sportcsarnok mögötti műfüves pályát és környékét. A Kihívás Napján csaknem húsz különböző sportág kiváló képviselői, sportolói és edzői várták a fiatalokat. A legnépszerűbb mégis az ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző, az Exatlon Hungary bajnoka, Esztergályos Patrik volt. Gyermekek hada vette körül.

A gyerekek futkostak, birkóztak, s kipróbáltak különböző sportágakat. Remek dolog volt látni a vibráló közeget, s azt, hogy egyetlen gyermek kezében sem volt valamilyen „kütyü”, vagy mobiltelefon. A programra tatabányai iskolákból ezerkettőszázan regisztráltak – tudtuk meg a szervezőtől.

Nagy Ferenc, a szervező Vértes Agorája programfelelőse elmondta: a hagyományos labdajátékok mellett küzdősportok, vívás, sakk, amerikai foci, atlétika, sőt buborékfoci is az érdeklődők rendelkezésére áll. Rendkívül népszerű volt a kötél-, és traktorhúzás, valamint a közlekedésbiztonsági élményprogramok, ahol kipróbálhatták a segway-t is a diákok. A gyermekek kellemes élményekkel, a mozgás örömével és sokan Esztergályos Patrik autogramjával térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában