megemlékezés

2019.10.10. 10:19

Emléktáblát vittek a Palatinus-tavi Búvármúzeumba

Kollár K. Attila, a magyar búvársport feledhetetlen tagja előtt tisztelegtek a búvárok a Paltinus-tavon.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Búcsúztatóval egybekötött merüléssel zárta a szezont a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület a Palatinus-tavon, amelyen Kollár K. Attila, a magyar búvársport feledhetetlen tagja előtt tisztelegtek. A közelmúltban elhunyt, elismert és közismert búvároktató nevéhez fűződik a tóban található búvármúzeum is, mely a létrehozása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Az összejövetelen Roith György, a Magyar Búvár Szakszövetség tiszteletbeli alelnöke felidézte barátjához fűződő viszonyát. Elmondta, hogy a rendszerváltás utáni években újra összehozta őket az élet és közösen tevékenykedtek.

– Attilának rengeteget köszönhet a magyar búvártársadalom. Az általa írt könyveket több mint tíz éven át használtuk, továbbá a közreműködésének eredményeként kialakult az oktatók képzésében az a rend, amellyel magas szintű oktatást lehetett véghezvinni. A szó szoros értelmében egy igazi úriember volt – mondta.

Roith György egyúttal méltatta Kollár K. Attilát, hiszen a családja és a munkája mellett a szenvedélyének is hódolt, továbbá a búvártársadalom érdekében létrehozta a Palatinus-tavi múzeumot és a sárga újságot, a Búvár Infót.

A megemlékezés után magukra öltötték a ruhájukat a búvárok. Bár az összejövetel alkalmával esett az eső és fújt a szél, mégis tízen vállalkoztak arra, hogy elhelyezik az emléktáblát és a virágokat jelképező, alumíniumrúdra kötött, búvárpipákat a múzeum területén, amely a jövőben az oktató nevét viseli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában