apróságok

2019.02.02. 15:30

Ezeknek az óvodáknak kedvezett a szerencse a komáromi jótékonysági bálon

A komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda és a csémi óvoda apróságai örülhettek leginkább a pénteki Komáromi Járás jótékonysági bálja után, hiszen előbbi megkapta a bál teljes bevételét, utóbbi pedig egy állatkerti kirándulással lett gazdagabb.

Nagy Tamás

Forrás: 24 Óra

Hatodik alkalommal zajlott le még pénteken a Komáromi Járás jótékonysági bálja, amelynek idén a Monostori erőd Klapka terme adott otthont.

A gálaműsoron Molnárné dr. Taár Izabella, az esemény megálmodja köszöntötte a megjelent vendégeket. A járási hivatalvezető beszédében elmondta, hogy a bál évről évre egyre népszerűbb, a vállalkozók és az állampolgárok összefogásával mindig nemes célt szolgál a bevétel.

Popovics György úgy fogalmazott, hogy a báli szezonban ez az egyik kedvenc rendezvénye, hiszen a gyermekeinkkel foglalkozni és az ő gyarapodásukat és nevelésüket segíteni az egyik legnagyobb boldogság.

A bál évről évre egyre népszerűbb, a vállalkozók és az állampolgárok összefogásával mindig nemes célt szolgál a bevétel (Fotó: 24 Óra)

– Örülök, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak a támogatók sorához – hangsúlyozta ki a megyei közgyűlés elnöke, aki a korábbi évekhez hasonlóan idén is apró ajándékokkal lepte meg az óvodákat.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője szerint példaértékű, hogy a térségben ilyen sok vállalkozó és civil személy érzi magáénak a környékbeli gyermekintézmények jövőjét, és támogatják ezt a kezdeményezést.

A kormánymegbízott köszönetet mondott a bál megszervezéséért a hivatalvezető asszonynak és valamennyi munkatársának, valamint megköszönte a kezdeményezéshez való csatlakozást az adakozónak.

– A járásban lévő települések közös összefogásának eredménye a gála, ahol a legnagyobb nyertesek a gyermekek – emelte ki dr. Kancz Csaba.

Hatodik alkalommal zajlott le még pénteken a Komáromi Járás jótékonysági bálja (Fotó: 24 Óra)

Biczi Orsolya köszöntőjében elmondta, hogy ezek az események nemesítik a közösséget és erősítik az itt élők összetartását. A támogatások a gyermekek révén, mindennapjaik kedvező feltételeinek megteremtése által közvetve a családokhoz jutnak el.

– Követendő ez a páratlan lehetőség, ahol az itt élők, a gazdasági élet szereplői összefognak, mert magukénak érzik környezetük fejlődését és előrejutását – fogalmazott a miniszteri biztos. A bál bevételének idén a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda örülhet, míg az állatkerti látogatás nyertese a csémi óvoda lett.

Felléptek a járás kultúrcsoportjai

Az est folyamán a tavalyi győztes, Mocsai Kiscsillag Óvoda vezetője Jurán Jánosné számolt be a támogatás felhasználásáról.

Ezután a komáromi Szivárvány Óvoda vezetője, Pintér Jánosné pedig az elnyert állatkerti látogatás élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel.

A gálaesten a járás településeinek kultúrcsoportjai zenében, prózában, táncban és énekben mutatták be tudásukat és műsoraikkal emelték az est színvonalát. Köszönet minden résztvevőnek és támogatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában