hagyományteremtés

2019.08.09. 07:58

Édességgel töltött figurákat is készítettek a pilismaróti táborlakók

A pilismaróti napközis gyermektáborban a gyerekek egy percig sem unatkoztak. Volt rajzolás, kőfestés, táncolás, de még pinatat is készítettek a gyerekek.

Walczer Patrik

A pilismaróti napközis gyermektáborban a gyerekek egy percig sem unatkoztak. Volt rajzolás, kőfestés, táncolás, de még pinatat is készítettek a gyerekek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek napközis gyermektábort a községi művelődési házban, ahol Csernátoni Bernadett művelődésszervező, önkormányzati alkalmazott és segítői Csernátoni Kristóf, Hábel Zsófia, Pozderka Orsolya változatos programokkal kedveskedett a diákoknak.

A tábor nyitányaként Néveri Péter Edvárdné rendőr százados, az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsosa látogatta meg a gyermekeket, aki játékos formában ismertette meg velük a rendvédelmi hivatást. Az ebéd után a gyermekek megcsillogtatták kreativitásukat is, egyúttal elkészítették azokat a gyönyörű alkotásokat, amelyek a falunapi rajzpályázaton is megállják majd a helyüket.

A gyerekek egy percre sem unatkoztak a táborban (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

Varga Katának és Zekéné Füstös Beátának szervezésében sorverseny teljesíthettek a táborozók, majd pihenésképpen Varga Kata, Piatrik Zsuzsanna és Erős Mária Cecília közreműködésével népdalokat énekeltek és tánclépéseket is begyakoroltak.

Králik Liza visegrádi keramikustól játszi könnyedséggel sajátították el a szakma alapjait a fiatalok, akik a kőfestés és a még mindig oly népszerű dekopázskészítés mesterségével is megismerkedtek.

A csütörtök is izgalmasan telt, hiszen a pereckészítés után a Total Dance Klub csapata látogatott el a táborba. A nyergesújfalui táncosok megtanítanak nekik egy rövid koreográfiát, amelyet közösen adnak majd elő a falunapon. Az utolsó napon Jäger Dávid, az oroszlányi költő és Cserteg István, Az Új Nemzedék Központ ifjúságszakmai koordinátora rendhagyó irodalomórát tartott a táborozóknak.

Pinata is készült

Minden kétséget kizáróan az egyik legnépszerűbb program a pinatakészítés volt. A születésnapi bulik elengedhetetlen kellékeként ismert játék lényege, hogy az édességgel töltött figurát szét kell ütni egy bottal, így az ünnepelt hozzájuthat a benne rejlő csokoládéhoz és cukorkához. A táborban lufik, újságpapír és krepp-papír felhasználásával mindenki elkészíthette a saját pinátáját. A gyermekek nagy örömére csütörtökön érkezett el a nagy pillanat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában