verseny

2019.01.12. 13:00

A legszebb betlehemi jászol készítőit díjazták Tatabányán

Egyre népszerűbb a betlehemi jászolkészítő verseny, idén csaknem negyven különféle technikával készült alkotást láthattak, amikre szavazni is lehetett.

S. G.

A verseny díjazottjai az eredményhirdetést követően

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Tóváris Napsugár és családja, valamint a Bánki Donát Szakgimnázium diákjai nyerték az első díjat a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház tavaly meghirdetett betlehemi jászolkészítő pályázatán.

A díjátadó ünnepség egy adventet felidéző dallal indult, majd Bereznai Csaba alpolgármester üdvözölte a zsúfolásig megtelt terembe érkezőket.

A pályázat egyre népszerűbb – hangsúlyozta. Az idén már csaknem negyven különféle technikával készült alkotás érkezett. Készült betlehem kőből, fából, papírból, szalmából, sőt mézeskalácsból is. A Kormányhivatal épületében kiállított művekre 3200-an szavaztak. Ez alapján osztották ki a díjakat.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott kiemelte: a hivatal hétköznapjaiba adventi hangulatot hozott a kiállítás, amelyet nagyon sokan tekintettek meg az elmúlt hetekben.

Két kategóriában hirdettek eredményt. Családiban első lett Tóvári Napsugár, őt Salamon Lilla Zsófia, Varga Marcell Géza és Molnár Boglárka követte. Közösségi kategóriában az elsők a Bánki Donát Szakgimnázium diákjai lettek, majd a Kodály Különleges Gyerekek közössége.

Harmadik helyen a TJ ESZI Kertvárosi Segítő Szolgálat Idősek Klubja, majd a Váci Mihály Általános Iskola 1.a és 1.d osztálya következett. Különdíjat vehetett át a Micimackó Óvoda Malacka csoportja.

A pályázók mindegyike oklevelet vehetett át, és gratuláltak a díjátadók a különleges ötletekhez, kivitelezéshez. Az alkotások csaknem kétharmadát ajánlották fel az alkotóik, hogy közösségekhez, nyugdíjas klubokhoz kerülhessenek.

A verseny díjazottjai az eredményhirdetést követően (Fotó: H. B. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában