jótékonyság

2019.06.10. 07:20

Gerincvelői izomsorvadásos Daniért tartott előadást a Tatabányán a néprajzkutató

Gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Bazsó Dánielért gyűlt össze a közönség a Jókai iskolában. Az előadó személyesen is ismeri Danit és családját.

Sugár Gabi

A néprajzos a szeretet és a család megtartó erejéről is beszélt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Viking gyerekek címmel tartott előadást a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskolában Erdélyi-Nagy Noémi néprajzos, bölcsész. A program különlegességét az adta, hogy egyben adományokat is gyűjtött egy tatabányai kisfiú, Bazsó Dániel gyógyítására, és ezzel csatlakoztak a Most, mint soha – Daniért címmel az interneten is meghirdetett akcióhoz. A kisfiú gerincvelő izomsorvadásban szenved. Állapota kezelésekkel, terápiákkal jelentősen javítható. Ezeknek azonban igen magas a költsége, ezért országos összefogással próbálnak különféle módon segíteni a kisfiú családjának.

A néprajzos a szeretet és a család megtartó erejéről is beszélt (Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra)

– Édesanyám itt tanított, és egy iskolába jártam Dani édesapjával. Korábban már több különféle megmozdulást, jótékonysági akciót szerveztek. Sportolók mellett a szépségiparban dolgozók közül is voltak, akik felajánlották egy-egy napi bevételüket. Hiszek a társadalmi összefogás erejében, ezért hirdettük meg ezt az előadást – mondta Erdélyi-Nagy Noémi.

Az izlandi egyetemen is tanuló előadó arról beszélt, hogy a szágák, vagyis az izlandi középkori irodalmi alkotások miként ábrázolják a korabeli életet, a mindennapokat, ezen belül a szülők és gyerekek kapcsolatát. Kiemelte: edzettebb társadalomról volt szó ugyan, de fontos volt a család, a szeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában