tehetségek

2020.01.25. 17:18

Dalszövegíró és alkotó kurzust szerveztek a Peron Tehetségközpontban

A dalszövegíró és alkotó kurzuson a tehetséges fiataloknak játékos módszerekkel, interaktív módon adták át a szakemberek a tudásukat.

S. G.

Forrás: Beküldött

Dalszövegíró és alkotó kurzust szerveztek a Peron Tehetségközpontban. Lombos Marci énekes, előadó, dalszövegíró, zenei projektek vezetője, producer, rádiós- és tv-s műsorvezető mellett Kardos Norbert zenész, zenepedagógus osztotta meg tapasztalatait az érdeklődő fiatalokkal.

A dalszövegíró és alkotó kurzus résztvevőit Michl József, Tata polgármestere John Lennon egyik dalának magyar fordításával köszöntötte. Felhívta a figyelmet a dalszövegírók munkájára, felelősségére, a dalok üzenetének fontosságára. A kurzuson játékos módszerekkel, interaktív módon adták át a szakemberek a tudásukat, végül a résztvevőkkel közösen egy dalt is írtak, majd előadták azt. Az alapvető fortélyok elsajátításához sok inspirációt kaptak a fiatalok. A központban számos tehetséges fiatal zenész talál otthonra. Képzéseken, különféle kurzusokon és workshopokon gyarapíthatják tudásukat. A cél mindenkor az örömmel zenélés, alkotás.

– A magyar nyelvű dalírás műhelymunkáját a nyári ZeneMánia táborban kezdtük meg Belinszki Zoltán íróval. Most Lombos Marci és Kardos Norbert újabb nagy mérföldkövet valósított meg a dalszövegíró és alkotó kurzussal. Abban bízunk, hogy a fiatal alkotók zenekaraikban kamatoztatni tudják a tanultakat – nyilatkozta Cserteg István, a Peron alapítója, a kurzus szervezője.

A könnyűzenei képzőközpont nagy lendülettel dolgozik azon, hogy segítse, támogassa a fiatal generáció színpadra kerülését. Legközelebb február végén közös zenélésben és zenekarok alakításában vehetnek részt az ifjú zenészek, zenei alkotók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában