teljes körű

2019.04.05. 06:56

Minden, amit a Csónakázó-tó megújulásáról tudni lehet

A középületek, intézmények átépítése, modernizálása mellett az elmúlt időszakban felújították a Május 1. és a Ligeti parkot is Tatabányán. Tavasz végétől munkagépektől lesz hangos a város egyik legkedveltebb pihenő övezete, a Csónakázó-tó is. Schmidt Csaba polgármesterrel beszélgettünk a beruházás részleteiről.

Sugár Gabi

Tavasz végétől munkagépektől lesz hangos a Csónakázó-tó is. Tatabánya polgármesterével, Schmidt Csabával beszélgettünk a beruházás részleteiről.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

– Milyen elvek alapján készítették el a terveket?

– Tatabánya az erdők és a parkok városa. A Május 1. és a Ligeti park után most a Csónakázó-tó felújítása következik. A tó körül, a játszótéren, a zöldövezetben nagyon sokan fordulnak meg, mitöbb jelentős tömegeket megmozgató városi rendezvényeknek is helyet ad. Több funkciót tölt be most is ez a terület. Mégis úgy gondoltuk, mindez bővíthető.

– Új épületek is szolgálják majd a pihenni vágyókat?

– Igen, nagyon sok remek ötlettel állt elő a csapat, amelyet megbíztunk a tervezéssel. Napozóterasz épül majd hatalmas stéggel, így közel lehet menni a vízfelülethez, és onnan etethetik a kacsákat vagy napozhatnak a pihenni vágyók. Kávézó is lesz, amelynek terasza hosszan benyúlik a tó fölé. Sportolás előtt vagy után akár lehet itt beszélgetni, és kitűnő találkozóhelyet biztosít majd a tatabányaiaknak és idelátogatóknak. Épül majd egy újabb híd is, amely a Jubileum parkba vezet.

– Korábban egy gyermekeknek szóló eseményen azt is bejelentette, hogy a játszótér is megújul.

– A játszótér kibővül, új elemekkel, izgalmas játékokkal várja majd a kisebb gyermekeket. A Jubileum park inkább a nagyobbak, a Csónakázó-tó körüli pedig inkább a kisebbek igényeinek megfelelően lesz kialakítva. S gondolunk az extrém sportok kedvelőire is. A Jubileum parknál van ugyan egy kisebb pálya a gördeszkásoknak és kerékpárosoknak, de sajnos, vagy éppen szerencsére ezt már régen kinőtték. Így a fiatalok igényeinek megfelelően egy nagyobb pályát építtetünk, ahol olyan elemek szolgálják majd az extrém sportokat kedvelő fiatalokat, amelyeket ők szeretnének.

– A kutyabarátok számára is lesz valami újítás?

– Természetesen. A városban elsőként itt alakíttatunk ki kutyás élményparkot. Nagy szükség van erre, már korábban is megfogalmazódtak az erre vonatkozó kérések a felelős állattartókban. Lesznek rámpák, ugratók, igazi akadálypálya a kutyáknak.

– A zöldfelület is megújul?

– Sok virágot, igényesen kialakított parkot szeretnénk létrehozni úgy, hogy alkalmas legyen az itt lebonyolítandó rendezvények színvonalas megtartására is.

Jövő tavaszra elkészülhet

– A munkálatok az idén tavasz végén, nyár elején kezdődnek és várhatóan jövőre, 2020. tavaszára fejeződnek be. Új épületek, szolgáltatások, játszótér, foglalkoztatók várják majd az új Csónakázó-tó partján az idelátogatókat. A beruházás európai uniós pályázatból a Zöld Város projekt keretében valósul meg. Célunk, hogy ne csak a legkedveltebb, hanem a legszebb parkká váljon a Csónakázó-tó az egész megyében – nyilatkozta Schmidt Csaba polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában