jobb körülmények

2018.09.24. 11:23

Csaknem másfél milliós adományból fejlődik a mocsai óvoda

Szüreti családi délutánt tartottak pénteken a Mocsai Kiscsillag Óvodában. Az esemény egyben alkalom volt arra is, hogy az intézmény apróságai átvegyék az idei Komáromi Járási Hivatal jótékonysági báljának teljes bevételéről szóló csekket.

Nagy Tamás

A pénteki szüreti délutánon adták át a Mocsai Kiscsillag Óvodának az összegyűlt adományt

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Csaknem másfél millió forinttal gazdagodott a Kiscsillag Óvoda. Pénteken adta át a Komáromi Járási Hivatal jótékonysági báljának teljes bevételét az óvoda apróságainak Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Molnárné dr. Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője. Mellettük a kistérségi települések polgármesterei és a támogató vállalkozások képviselői is részt vettek az eseményen.

A pénteki szüreti délutánon adták át a Mocsai Kiscsillag Óvodának az összegyűlt adományt
Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

A megjelenteket Jurán Jánosné intézményvezető köszöntötte, aki elmondta, hogy az elnyert összegből tovább fejlődhet az óvoda udvara.

– Az adományból gumilapokat tudunk elhelyezni a hinták alá és új játékeszközöket is telepítünk, így a korábban elkezdett udvarfelújítás teljesen megvalósulhat – emelte ki Jurán Jánosné. Marschall Ferenc polgármester is köszöntötte az egybegyűlteket, aki kiemelte, hogy nagyszerű az összefogás a járás települései között, amely példa lehet a többiek számára is. Molnárné dr. Taár Izabella elmondta, hogy immár ötödik alkalommal valósulhatott meg ez a kezdeményezés, amely a járás óvodáit segíti.

Popovics György köszönetet mondott a járási hivatal vezetőjének, hogy elindította ezt a kezdeményezést és évről évre megrendezi a jótékonysági bált.

Dr. Kancz Csaba köszöntőjében elmondta, hogy a közös cél csak az lehet, hogy a magyar települések, a városok és a falvak életképesek legyenek és egyre több gyermek szülessen, ekkor biztosak lehetünk, hogy hazánk jó irányba halad. Czunyiné dr. Bertalan Judit, aki az idei jótékonysági bálon a Mocsai Kiscsillag Óvoda nevét húzta ki a kalapból, úgy fogalmazott, hogy a nemes kezdeményezésnek köszönhetően számos óvoda újulhatott meg az elmúlt években, ami nagy segítség nemcsak az intézményeknek, hanem az önkormányzatoknak is.

A családi délutánon az óvodások vidám műsort adtak
Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Az ünnepi eseményen az óvoda gyerekcsoportjai egy rövid műsorral köszönték meg a jelenlévőknek a támogatást. Az ünnepség után szüreti családi délutánnal folytatódott a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában