késdobáló

2019.04.26. 14:22

Nézd meg belülről, milyen a 800 gyereket lenyűgöző tatai cirkuszi mutatvány

Több mint 800 kisgyereknek okozott örömet Tata, Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Neszmély és Vértestolna azzal, hogy részt vehettek a Lovasünnep által befogadott cirkuszi előadáson.

Sz. A.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Az Esterházy-lovarda mellett színültig telt a Circus America sátra péntek reggel. A Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Egyesület által tizedjére megszervezett Szent György napi Lovasünnep hétvégéjére befogadott Aladdin-előadások közül az elsőre több mint 800 gyereknek váltottak jegyet Tata és a kistérség önkormányzatai, Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Neszmély és Vértestolna. Mellettük támogatóknak köszönhetően a tatai diákotthonként ismert intézmény diákjai is részt vettek a délelőtti előadáson.

Még a cirkusz építésekor mi is belestünk a nagysátorba, és szembenéztünk egy késdobálóval, a fehérvári származású Kludszky Kevinnel és késeivel is.

Péntek délelőtt a gyerekeket a nem akármilyen viseletbe öltözött Michl József tatai polgármester, és Straubinger Zoltán, a lovasélet-fejlesztő egyesület elnöke köszöntötte. Utóbbi kiemelte: az egyesület immáron tizedik éve szeretne minél több helyi gyereknek, családnak élményt adni, megmutatni a lovas kultúrát, átadni valamit abból, amit az őseink ránk hagytak. A legszebb örökség pedig az öröm, az ajándékozás, az összetartozás.

– Nekünk ugyan nincs csodalámpánk és dzsinnek sem vagyunk, de igyekszünk teljesíteni az álmokat. És mi lehetne szebb álom annál, hogy titeket, gyerekeket nevetni, örülni lássunk? Ebben az idei esztendőben is segítségünkre volt Tata, Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Neszmély és Vértestolna, vagyis az otthonotok. Ahol éltek. Mert ti vagytok az igazán fontosak. Mert ti vagytok a jövő. Külön köszöntjük a Nagymarosról és Szovátáról érkezetteket, akik bizonyítják: a barátunk élhet messze is, attól még fontos nekünk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában