szeretet ünnepe

2019.12.23. 19:30

Betlehemből Héregre is megérkezett a Békeláng

Tucatnyi település képviselője vette át a Békelángot, amely Betlehemből, a Születés templomából indul ilyenkor világ körüli útra.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Köbölkútról hozta a ­Békelángot Héregre ­Vlacsuha Krisztián, a 25. Stampay János Cserkész Csapat képviselője, aki a Szent László plébániatemplomban rendezett átadóünnepségen elmondta: a lángot Betlehemből egy önkéntes hozta Bécsbe, majd Pozsonyba került, ahonnan vonattal hozták Köbölkútra. Onnan a környező településekre került a Békeláng, amelyet most a szőgyéni 32. Szent Mihály Cserkészcsapat három tagjával, Svajcer Antóniával, Leboc Szabolccsal és Berényi Kornéliával hozott el Héregre.

Tucatnyi település képviselője vette át a Békelángot, amely Betlehemből, a Születés templomából indul ilyenkor világ körüli útra, hogy minél több településre, otthonba érjen el, s kösse össze a családokat, az embereket a szeretet ünnepén.

Nieszner József, Héreg polgármestere kiemelte: a külső fények, a díszkivilágítások mellett az adventi időszakban a belső felkészülésre is figyelmet kell szentelni. Ezt szolgálja a Békeláng, amely a béke, a szeretet jelképe is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában