hagyomány

2020.01.05. 20:00

Az ország első idei búcsúját ismét Környén tartották

Az ország első búcsúját tartották Környén a Vízkereszt Templom melletti Óvoda téren. A zenés esemény már évszázadok óta élő hagyomány a település életében.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A különleges esemény idén is a Római Katolikus Vízkereszt Templomban rendezett szentmisével indult. Előtte a templomban a gyerekek előadták a Három királyok, azaz a napkeleti bölcsek érkezését.

A közös imádság után a templom melletti Óvoda térre sétáltak át a hívek, ahol a hideg szél ellenére már szépen gyűltek az emberek. A szervezők, a német nemzetiségi önkormányzat tagjai forralt borral, forró teával és friss pogácsával fogadták a szentmiséről érkezőket és a búcsúra látogató családokat is. A jó hangulatról idén is a Schwowischi Buam sváb zenekar gondoskodott.

Tirhold Kármentől, a német nemzetiségi önkormányzat vezetőjétől megtudtuk, hogy immár hatodik éve ők rendezik a környei búcsút. Idén is szerették volna felidézni az igazi, régi hangulatot, amiről még nagyapáik meséltek nekik gyerekkorukban.

– A búcsú eredetileg egy vallási ünnep, ahol az emberek bűnbocsánatot kaphattak. A templomunk pedig a Három királyok nevére van szentelve, így hagyományosan vízkeresztkor tartjuk az év első búcsúját – magyarázta a szervező.

További részletek a 24 Óra január 6-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában