készenlétben

2019.11.15. 14:00

Az extrém időjárási körülményekre is felkészültek a szakemberek megyénkben

A klímaváltozásból is adódóan egyre gyakrabban szembesülünk időjárási anomáliákkal. Az extrém helyzetekre viszont meglehetősen körülményes minden tekintetben felkészülni. Azok a szervezetek, testületek azonban, amelyek a rendkívüli időben is a lakosság „biztonságért felelnek”, előzetesen mindent megtettek azért, hogy rendkívüli időjárási viszonyok között se legyenek szűkebb hazánkban problémák.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az elmúlt években meglehetősen gyakran fordultak elő szokatlan időjárási viszonyok. Az erre történő felkészülésről számoltak be pénteken a kormányhivatalba. Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság (MVB) elnöke, ez utóbbi pozíciójában hívta össze tájékoztatóra azoknak a szervezeteknek a vezető képviselőit, akire kiemelt feladatok hárulnak, ha a téli időjárás úgymond, kritikusra fordul.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy az MVB felkészült arra, hogy adott esetben intenzív havazás se okozzon gondot szűkebb hazánk életében, valamint a téli nehézségekből a lakosság minél kevesebbet érzékeljen. Szunyog Zoltán azt hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem időben ellenőrizte a megye kockázati helyszíneit, és bárhol képes a beavatkozásra, miközben folyamatosan ellenőrzik az időjárás-jelentések adatait.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzsfőnöke úgy fogalmazott, a tatai alakulat kész a társszervezetekkel együttműködve a beavatkozásra. A megyei tiszti főorvos asszony egyebek mellett elmondta, hogy a katasztrófavédelem munkatársaival közösen ellenőrizték a téli melegedők, pihenők állapotát, befogadóképességét.

Barabás Zsolt, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságának első ember arról számolt be, hogy a társaság már november 10-e óta téli üzemmódra váltott.

További részletek a 24 Óra november 16-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában