testületi ülés

2019.01.16. 18:23

Az esztergomi önkormányzat az Eszköz Kft.-re bízná a szállítást

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak hétfőn Esztergomban, amelynek témája a városi hulladékszállításban kialakult felemás helyzet volt.

P. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A január 14-ei képviselő-testületi ülésen nem vett részt a Vertikál Zrt. képviselője. Az Eszköz Kft. ügyvezetője, Nagy Attila viszont jelen volt. Ennek megfelelően a Vertikál álláspontját nem ismerhették meg a plénum tagjai.

A testületi ülés elején Romanek Etelka polgármester ismertette a történetet, s mint elmondta, január eleje óta folytat az önkormányzat egyeztetéseket a lakossági panaszok alapján is hiányosnak mondható esztergomi hulladékszállításról.

Ugyancsak ekkor hangzott el, hogy a január 14-ei testületi ülés előtt az Eszköz Kft. tájékoztatta a képviselőket a Vertikál Zrt. által nekik küldött új szerződésről, melyet azonban az Eszköz Kft. nem tudott elfogadni, mivel az pénzügyi szempontból is hátrányosan érintette volna.

A tájékoztatón Romanek Etelka hozzátette, hogy erre válaszul Nagy Attila, ügyvezető a vitatott pontok módosítását kérte a Vertikál Zrt. vezetésétől. A képviselő-testület döntése az Eszköz Kft. fenti kérésére épült, így a plénum azt szavazta meg, hogy teljes joggal felruházza az Eszköz Kft. ügyvezetőjét a Vertikál Zrt.-vel való olyan szerződés megkötésére, mely megfelel az önkormányzat és a kft. érdekeinek.

Bánhidy László alpolgármester külön felszólalásban hangsúlyozta, hogy az önkormányzat nem titkolt célja, hogy az Eszköz Kft. végezhesse a hulladékszállítást, ezért törekszik a vitás ügyben közvetítő szerepben minél hamarabb és jobb megoldást elősegíteni.

A képviselő-testületi ülésen felszólaló Nagy Attila, az Eszköz Kft. ügyvezetője több ponton is jelezte beszédében, a Vertikál Kft.-vel ellehetetlenült kommunikációt és a továbbra is nagy terhet jelentő, mintegy száznegyven milliós tartozást.

A január 14-ei képviselő-testületi ülést megelőzte egy másik hír, miszerint munkaértekezletet hívtak össze január 16-ára, a három fél, a Vertikál Zrt., az Eszköz Kft. és az esztergomi önkormányzat részvételével.

Már száznegyven millió forintra nőtt a tartozás

Közel két hete tart az esztergomi hulladékszállítási vita a Vertikál Zrt. és az Eszköz Kft. között. A kapcsolat a tavalyi év végére olyannyira megromlott, hogy a fővállalkozó Vertikál nem hosszabbított szerződést az alvállalkozó Eszközzel. Érdekesség, hogy ez utóbbi cégben Esztergom városa ötvenegy százalékban tulajdonos.

A január 14-ei képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy a Vertikál jelenleg mintegy száznegyven millió forintos tartozást halmozott fel az Eszközzel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában